Skriverprisen til 'Hest, hest, tiger, tiger'

Der er altid nogen, der har det lidt værre. Et udtryk som virkelig godt beskriver Honeys liv. Nu har Honeys 'mor' fået Skriverprisen for den letlæste roman om storlyvende heltinde med læbeganespalte. Så helt slemt er det vel ikke.

Publiceret

TIDLIGERE MODTAGERE AF SKRIVERPRISEN

1995 Esther Skriver
1996 Bent Haller
1997 Jørn Jensen
1998 Bent Faurby
1999 Hans Chr. Hansen
2000 Kirsten Mejlhede Krog
2001 Birgitte Bering og Peter Bering
2002 Søren Vagn Jacobsen
2003 Daniel Zimakoff
2004 Anna-Marie Helfer
2005 Pia Juul
2006 Gerd Rindel
2007 Tomas Lagermand Lundme
2008 Morten Dürr
2009 Lars-Henrik Olsen
2010 Jesper Nicolaj Christiansen
2011 Rebecca Bach-Lauritsen
2012 Annette Bjørg Koeller
2013 Glenn Ringtved
2014 Dorte Lilmose

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Årets Skriverpris blev i dag uddelt på Bogforum i Bella Centeret i København. Prisen på 25.000 kroner går i år til Mette Eike Neerlin for bogen "Hest, hest, tiger, tiger".

"Romanen er -på trods af de tunge temaer - virkelig underholdende, og Honeys familie beskrives fabelagtigt", siger Helle Friis Mikkelsen fra Landsforeningen af Læsepædagoger som sidder i prisudvalget. "Honeys løgne, søsterens bizarre vaner (hun maler toiletskilte og samler på receptkuverter fra apotekerne) og oplevelserne med faren (for eksempel hvor han stjæler en skrigende pink kjole til Honey i en H&M-butik) er beskrevet i topklasse. Det er virkelig morsomt. Og samtidig er der tidspunkter, hvor man bliver virkelig berørt af den alvor, som også rumsterer i romanen."

Skriverprisen uddeles hvert år til skøn- eller faglitterære forfattere, der skriver læsevenligt for børn, unge og voksne, der ikke er helt hjemme i bøgernes verden. For at få prisen skal værkerne have litterær og layoutmæssig kvalitet, samtidig med at de skal være sprogligt let tilgængelige. 

Bogens forsige er skabt af Christian Ramsø.