Debat

161.000 elever tygger på økologien på tværs af fagene

I disse uger arbejder elever fra 4. til 7. klasse på 3 ud af 4 skoler i Danmark med madens vej fra jord til bord. Udnyt muligheden for at arbejde tværfagligt i Danmarks hidtil største skoleprojekt om økologi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

God mad handler ikke kun om, hvad der kommer på tallerknen men også om, hvordan maden bliver til. I vores globaliserede verden ved børn meget lidt om, hvordan maden bliver til og hvor den kommer fra. Med dette års GoCook Smagekassen fra Coop Skolekontakten forsøger vi at aktivere børns forståelse for og potentiel interesse i, hvordan fødevarer produceres. Temaet er økologi, da økologien giver en fantastisk mulighed for at diskutere etiske dilemmaer omkring sundhed, miljø og bæredytighed i vores fødevareproduktion.

Du kan som underviser skabe fordybelse og den bedste forståelse for madens vej fra jord til bord ved at arbejde sammen på tværs af fagene. Materialet er målrettet madkundskab, natur & teknologi fra 4. til 6. klasse og kan også bruges i valgfaget madkundskab samt i biologi eller som faglig læsning i dansk. 

Se undervisningsmaterialet her

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Følg guleroden fra jord til bord

Eleverne arbejder både teoretisk, praktisk og undersøgende med økologien i GoCook Smagekassen. Eleverne følger helt konkret gulerodens vej fra jorden til smagekassen både i tekst, billeder og i små film. Den økologiske landmand fortæller som autentisk ekspert om dyrkningen af økologiske gulerødder på sin gård. Eleverne kan derefter tage hans gulerødder op af smagekassen og undersøge smag, konsistens og tilberede forskellige retter med dem. Ved at inkludere naturfagene giver GoCook Smagekassen rig mulighed for at fordybe sig i produktionsformer, vurdere natursyn og interessemodsætninger i den danske fødevareproduktion med udgangspunkt i de konkrete råvarer.

Kan jeg nå at være med?

Det er for sent at tilmelde sig dette års Gocook Smagekassen, men du kan stadig nå at være med. Tjek først om din skole allerede er med på vores kort

Hvis din skole IKKE er med kan du stadig nå at modtage undervisningsmaterialet i skolekontaktens webshop her. Så grib fat i dine kollegaer og find frem til, hvordan I bedst kan arbejde med elevernes holdninger, refleksion og visioner omkring mad og landbrug. Vi drømmer om, at vi sammen kan skabe en generation, der vil vide, hvad de spiser.

Læs mere på skolekontakten.dk

Powered by Labrador CMS