Anmeldelse

Drengen, der (vist nok) ville være god

Det er ikke let at være et ordentligt menneske

En god og opbyggende historie til elever på mellemtrinnet – samtidig med at indholdet lægger op til debat om elevernes eget forbrug og deres holdninger til dyrevelfærd.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogens to hovedpersoner, Sofus og klassens nye pige, Petra, kommer fra hver deres miljø med vidt forskellige meninger om livet. Sofus' og Petras dialog hen gennem bogen indfører læseren i bæredygtighedsbegreber, forbrugeradfærd, mobiltelefoner, tøjproduktion, genbrugstøj, skyldfølelse og etisk bedre måder at behandle naturen på.

Fakta:

Titel: Drengen, der (vist nok) ville være god

Forfatter: Kasper Hoff, Maria Sangiorgio

Pris: 129

Sider: 76

Forlag: Forlaget Pil

Indholdet suppleres af en række konkrete oplæg til læringsaktiviteter, der er lagt på forlagets hjemmeside. Her er etikspil om forbrug, grisespil om konventionelt og økologisk landbrug, en quiz om ægproduktion, danskfaglige øvelser og en række andre kopiark. Her er også gode, didaktiske overvejelser, der som underviser gør det nemt at benytte fortællingen i en indledende behandling af et svært og kompliceret emne.

Gennem arbejdet med bogen og dens velvalgte illustrationer skubbes til eleverne, så de kommer til at overveje egne holdninger og mulige ændringer i adfærd. Den kan anvendes isoleret i dansk eller blot som lystlæsning, men den vil også kunne inddrages i et nøjere planlagt fagsamarbejde mellem dansk og natur/teknologi.