Uskolet

Venstre-regeringens kvantitative undersøgelser: Dannelse findes ikke

Dannelse eksisterer ikke. Det omdiskuterede begreb har ikke givet udslag på en eneste af de kvantitative undersøgelser, som Venstre-regeringen har gennemført, siden den trådte til.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Som det fremgår af dette uigennemskuelige søjlediagram, er forekomsten af dannelse i vore eksakte målinger registreret til værdien 0 (nul), uanset hvilke parametre vi har målt på. Der er små udslag på påstået beslægtede områder som 'færdigheder' eller 'kundskaber' eller 'kompetencer', men vi må konstatere, at dannelse - det kan vi ikke måle noget af«, fortæller regeringens talsmand. »Og hvis vi ikke kan måle det, findes det jo ikke«.

Hvis man sammenligner resultaterne med tal fra lande, vi normalt lader os skræmme af, er der ifølge embedsmanden grund til bekymring. Som han resignerende spørger: »Hvordan kan vi vækste på noget, der ikke er der?«

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS