Den store sø

Elever finder på oversvømmelses-løsninger

Elever fra Mejrup Skole og Sønderlandsskolen i Holstebro har arbejdet med at designe bæredygtige løsningsforslag på udfordringen i Aarhus 2017 Design to Improve Life-Udfordringen. Nu kan de se frem til en finaleplads for bedste innovative løsning på oversvømmelses-problemer.

Publiceret Senest opdateret
Regnvandshuset

Finalisternes innovativeideer

Grusfaskiner ved vejkant: Faskiner af grus ogjernnet med en rist over anlægges langs byen gader. Vandet enderved "tørstige" piletræer.

Den store sø: Etablere flere søer, som vandetfra Vandkraftsøen i Holstebro gennem kanaler kan flyder over i, nårdet regner kraftigt.

Kloakrenseren: Regnvand ledes ned i kloakken,hvor det driver et hjul, som pumper vandet gennem et filter og op ihuset til brug i toilettet og håndvasken.

Regnvandshuset: Genbrug af regnvand tiltoiletter. Et rør fører regnvand ned i en tank under huset. Vandetdriver en mølle, der pumper vandet op i husenes rør tiltoilettet. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Holstebro Kommune har kvalificeret sig med fire hold, hvoraf tre er fra Mejrup Skole og det ene fra Sønderlandsskolen. Konkurrencen består af 4.-klasser i Region Midtjylland, hvor holdene skal finde den bedste løsning på fx oversvømmelser forårsaget af store regnmængder.

20 grupper ud af 68 er nu videre i finalen og venter på at komme til den afsluttende runde i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i morgen kl 13. Det er her, lokal- og ekspertjuryen finder vinderen sammen med en Folkets Pris. I ekspertjuryen befinder DR's klimaekspert Jesper Theilgaard sig. Eleverne har arbejdet innovativt med at finde en løsning på regnvandsproblemet, og efterfølgende har de udviklet og formuleret deres eget løsningsforslag, og nu er det op til dommerne at finde den rette vinder.

Lars Eg Nørmark, skoleleder fra Mejrup skole, er selv meget stolt og begejstret over folkeskoleelevernes indsats:

"Det skal først og fremmest være en sjov og lærerig proces og finaledag for eleverne. Men selvfølgelig er vi glade for og stolte over, at vi er med til at repræsentere Holstebro Kommune med så mange hold i finalen, og at eleverne er så dygtige til at opfinde kreative løsninger", siger han.