"Holbæk er ikke en uddannelsesby, hvor det er let at finde akademikere med de kompetencer, vi efterspørger, og vi vil gøre meget for at få vores dygtige medarbejdere med", siger bestyrelsesformand Linda Nielsen.

Regeringen flytter Evalueringsinstitut til Holbæk i 2017

Senest i 2017 skal Danmarks Evalueringsinstitut, Eva, flytte fra København til Holbæk. Det fremgår af regeringens plan over udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen. Flytningen er ikke en ide, der er groet i Evas baghave, siger bestyrelsesformand Linda Nielsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flytningen fra Østerbro skal finde sted inden for de næste to år og sandsynligvis i slutningen af 2017.

"Vi er forundret over, at vi ikke på noget tidspunkt er blevet inddraget i planen om at flytte os ud af København. Beslutningen er truffet af en snæver politisk kreds, så vi fik det først at vide klokken ni i går. Det havde været rart, om bestyrelsen var blevet inddraget, så beslutningen kunne have bygget på saglige overvejelser. Den eneste forklaring, vi har fået, er, at vi bliver flyttet som led i regeringens masterplan", siger Linda Nielsen.

Hun har svært ved at se ideen i, at Evas fremtid ligger på Nordvestsjælland.

"Vi vil gerne bo i et trafikknudepunkt og i nærheden af de uddannelsesinstitutioner, vi rekrutterer fra, og de organisationer og ministerier, sm er vores samarbejdspartnere, for det er langt lettere at mødes, når man bare skal rundt om hjørnet. Så vi er ikke glade", siger Linda Nielsen.

Holbæk ikke et typisk sted at finde akademikere

Eva kommer til at bo sammen med to andre institutioner, der også flyttes til Holbæk. Det drejer sig om Danmarks Akkrediteringsinstitution med 42 årsværk og Danida Fellowship Centre fra Udenrigsministeriet med 15 årsværk.

Hvor i Holbæk de skal bo, ved man endnu ikke. Bestyrelsesformand Linda Nielsen håber dog, at det bliver tæt på stationen, så medarbejderne kan tage toget.

"Holbæk er ikke en uddannelsesby, hvor det er let at finde akademikere med de kompetencer, vi efterspørger, og vi vil gøre meget for at få vores dygtige medarbejdere med. Ellers bliver det ikke en nem opgave at løse. Medarbejderne løser mange langvarige projekter, som andre ikke bare kan overtage", siger Linda Nielsen.

Det bliver nødvendigt med et mødelokale i København

Samtidig har Eva mange medarbejdere med små børn, så der skal findes praktiske løsninger på, hvordan de kan arbejde i Holbæk og nå at hente børn i daginstitution i København.

"Vi kan for eksempel se på hjemmearbejdspladser, og hvordan de kan udnytte transporttiden i toget, og vi er også nødt til at have et mødelokale i København", siger bestyrelsesformanden.

Eva har omkring 100 ansatte, heraf 62 fastansatte. Den store forskel skyldes, at Eva har forholdsvis mange studentermedhjælpere.

"Det bliver en særlig udfordring at få dem med til Holbæk, for det er en lang tur for tre timers arbejde. Og da Holbæk ikke er en udpræget uddannelsesby, bliver det ikke nemt at skaffe nogle andre".

Center om undervisning i naturfag skal til Sorø

Også Nationalt Center for Undervisning i Natur, Teknik og Sundhed, NTS-centeret med 13 årsværk, skal flytte ud af hovedstaden. Centret placeres i Sorø i tæt relation til Science Talenter, som allerede er placeret ved Sorø Akademi.

NTS-centret arbejder både med grundskole, ungdomsuddannelser og videregåede uddannelser. I grundskolen har centret fokus på at forankre skolereformen i naturfagsundervisningen og på at styrke naturfagenes almendannende betydning og deres fundament for rekruttering af elever og studerende til naturfag i det videre uddannelsesforløb.

På Undervisningsministeriets område flyttes også Tvistighedsnævnet & Ankenævnet for Praktikpladsvirksomhed. Nævnet skal til Viborg sammen med andre enheder, der varetager klagesager.

Ledelsen på UC Sjælland vil lukke læreruddannelsen i Holbæk 

Bedre at bruge pengene på uddannelser

Regeringen har i alt afsat 400 millioner kroner kr. til udflytningen af 3.900 arbejdsplader, eller hvad der svarer til godt 100.000 pr. medarbejder. Samtidig er der i regeringens finanslov lagt op til besparelser på uddannelserne på i alt 8,3 milliarder kroner frem mod 2019.

De 400 millioner kunne bruges bedre på at opretholde og udbygge regionale uddannelsessteder i provinsen, mener FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte.

"Regeringens medicin er jo tydeligvis den helt forkerte. Der tages penge fra det, der virker, og gives til det, der ikke gør. Hvis vi skal skabe et sammenhængende Danmark, skal vi satse på uddannelse og lige adgang til velfærd i hele landet", siger formand Bente Sorgenfrey.

Powered by Labrador CMS