Planet Emily startede i startede i 2006 som et pigeband under navnet “Emily”, siden er Timo kommet med og bandet har skiftet navn til Planet Emily . I 2009 kom den første pladekontrakt med første single udspil, musik videoer og debut album.

Elever synger for deres tyske idoler

Det tyske band Planet Emily fik sig en oplevelse, da de spillede på Agerbæk-Starup Skole i forrige uge. Efter koncerten besøgte de tyskklasserne. Og 8.b var så kry, at de sang en af bandets sange for musikerne.

Publiceret
Eleverne kendte sangene fra tyskundervisningen og kunne synge med undervejs i koncerten.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kommst du, kommst du mit uns. Es geht jetzt los!". Og det gjorde det. Der blev sunget igennem, da det tyske rockband Planet Emily spillede på Agerbæk-Starup Skole i Varde Kommune. De tre unge musikere besøgte skolen allerede sidste år, og siden blev eleverne så vilde med musikken, at de meget gerne ville have besøg igen. Bandet, som havde et andet engagement i Jylland indvilgede i at komme og spille igen.

"Det var en stor succes sidste år, så vi gjorde det igen i år. Vi har arbejdet rigtigt meget med deres musik op til koncerten. Vi har sunget sangene, arbejdet med videoer, hvor bandet fortæller om deres liv og drømme, analyseret teksterne og lavet grammatik, hvor eleverne skulle rette fejl, vi havde skrevet ind i teksterne", fortæller tysklærer Marita Knak.

"Man skulle ikke tro tysk musik kunne være så godt"

Mille på 14 år, som går i 8.b, kendte ikke Planet Emily, før de besøgte skolen sidste år, men siden har hun hørt deres sange mange gange. Hun er glad for tysk, fordi det er spændende at lære et nyt sprog, og koncerten var bestemt en oplevelse.

"Det var fedt, og de var rigtigt gode til at få folk med. Jeg synes, det er god musik. Selv om man ikke skulle tro, at tysk musik kunne være så godt. Det er jo ikke noget man tænker på normalt - også fordi man ikke ved, hvad det betyder. Men det gør vi nu".

Det kan Marita Knak godt kende fra undervisningen. Hun bruger meget energi på at finde på emner, der er vedkommende for eleverne, og de er jo meget mere vant til at høre og se engelsk.

"Vi er nogle gange begrænsede af materialerne, for det må heller ikke blive for svært for dem, og så er man nødt til at bruge bogsystemerne meget. Derfor er det så fedt at få mulighed for sådan noget her".

 Tysk i virkeligheden

Efter koncerten gik de tre bandmedlemmer rundt i klasseren. Eleverne havde forberedt spørgsmål til dem. Marita Knak tænker, at det godt kan være trivielt for eleverne at lave spørgsmål til bøgerne, men når de ved, at det er rigtige mennesker, der skal svare, så bliver det meget mere relevant.

"Det betyder meget, at de kan se, at det, de arbejder med, kan bruges i det virkelige liv. Det må ikke bare foregå på papiret det hele. Og musikken er sådan en god måde at lege sproget ind".

 Mille fik da også stillet sit spørgsmål.

"Jeg spurgte, hvor den første koncert var, de havde spillet. De kunne sagtens forstå, hvad jeg sagde, for vi havde øvet spørgsmålene på tysk på forhånd".

Og efter spørgsmålene var eleverne så trygge ved situationen, at de var friske på at synge en af Planet Emilys sange for bandet.

"Vi sang Was wir wollen. Det gik rigtig godt, for vi har sunget den en hel masse gange. Dørrækken mod vinduesrækken. De filmede det også med deres telefoner", griner Mille.