"Alle, der er i berøring med folkeskolen, ved, at mange skoler i øjeblikket har så presset en økonomi, at det ikke er muligt at levere den undervisning, eleverne har krav på. Nu ser vi så, at op mod halvdelen af landets kommuner lægger op til at spare på eleverne. Det er meget alvorligt, og det underminerer skolernes mulighed for at skabe kvalitet i undervisningen", siger Anders Bondo.

Bondo: Der er brug for flere lærere

28 kommuner planlægger at skære i antallet af lærere, viser DLF's budgetundersøgelse. Men formand for DLF Anders Bondo Christensen mener, at der er brug for at hæve antallet af lærere, hvis skolerne skal lykkes med inklusion og folkeskolereform.

Publiceret

DLF's budgetundersøgelse

44 kommuner ud af 93planlægger at spare på skoleområdet i2016

28 kommuner planlægger at skære ned pålærerstillingerne 

27 kommuner planlægger at hæve antallet af elever iklassen

24 kommuner planlægger at give mindre støtte til elevermed særligebehov.

Tallene er baseret på en rundspørge til de lokale lærerkredse,hvor kredsene ud fra de kommunale budgetforhandlinger eller detendelige budget vurderer forventningerne til næste årsskoleøkonomi. Svarene blev indsamlet mandag den 21/9 2015.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge undersøgelsen planlægger 28 kommuner at skære ned på lærerstillingerne, og 27 kommuner vil hæve antallet af elever i klassen. 24 kommuner forventes at give mindre støtte til elever med særlige behov.

Lærerformanden mener, at politkerne må prioritere folkeskolen ved de kommende finanslovsforhandlinger og de afsluttende budgetforhandlinger i kommunerne.

Odense: Skuffende budgetforlig for skolerne

 

 

Læs mere

Se DLF's budgetundersøgelse her