"Det er alt i alt et rigtig, rigtig flot budget", lyder det fra formand for Bornholms Lærerforening Christian Faurholdt Jeppesen

Bornholms lærere skal undervise en time mindre næste år

Formanden for Bornholms Lærerforening er som en af de få lærerformænd i landet overordentligt glad for kommunens budgetforlig. Lærerne får næste år en undervisningstime mindre om ugen, og der er afsat penge til at skabe bedre læringsmiljøer på skolerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kun tre lærerkredse har i DLF's budgetundersøgelse svaret, at serviceniveuaet vil blive forbedret i deres lokale skolevæsen: Faxe, Kolding og Bornholm.

Kolding vil bruge millioner på flere lærere

Ligeledes har kun fem kredse svaret, at lærerne vil få bedre tid til forberedelse: Bornholm, Kolding, Favrskov, Stevns og Struer.

Se om din kommune vil spare på skolen i 2016

Formanden for Bornholms Lærerforening Christian Faurholdt Jeppesen fortæller, at årsagen er et budgetforlig, som han er rigtig godt tilfreds med.

"Vi har en kommunalbestyrelse, som har indset, at der bør gøres noget ved skolerne og lærernes forhold. Derfor har de besluttet at sætte penge af til, at lærerne kan gå ned med en undervisningstime om ugen. Vi ligger højt - det udmeldte er 830 timer om året - så det er vi rigtigt godt tilfredse med".

Åbne for at diskutere mere fleksibilitet

Bornholms Lærerforening har brugt rigtigt meget energi på at synliggøre direkte over for kommunen, politikerne og i medierne, at det høje undervisningstimetal er skidt for kvaliteten af undervisningen og for lærernes arbejdsmiljø.

Politikerne har i budgettet også åbnet op for at diskutere mere fleksibilitet i lærernes arbejdstid:

"For at sikre fleksibilitet og råderum på den enkelte skole igangsættes et arbejde for at se på muligheder for yderligere frihed til skolerne. I arbejdet indgår elementer, der tilbagefører ledelsesretten og tilrettelæggelse af arbejdstiden til de nye selvstændige skoler, der blev dannet i forbindelse med skolestrukturen før sommerferien".

Penge til bedre læringsmiljø

Bornholm har oplevet mange skolesammenlægninger de senere år, og endnu en kommer til i 2016, hvor den ene af Rønne Skoles tre afdelinger skal lukkes. Men Christian Faurholdt Jeppesen glæder sig over, at der i budgettet i den forbindelse er sat penge af til ombygningen.

"Den positive del af det er, at de udover vedligeholdelsespuljen har afsat 15 millioner i 2016 og fem millioner i 2017 til ombygning. Arbejdsgruppen har peget på, at man ikke bare skal udvide med flere kvadratmeter, men også sikre sig gode læringsmiljøer. Og det skal så fungere som en accelerator for skoler ude på øen. Så der er afsat yderligere 15 millioner til at gøre det bedre. Det er alt i alt et rigtig, rigtig flot budget".

Læs mere

Se DLF's budgetundersøgelse her