Litteraturtema i Anders And sætter fokus på læsning

Den 24. september udkommer det første nummer i Anders And-bladets store litteraturtema. I løbet af fire numre vil læserne møde 'andeficerede' udgaver af en vifte af litterære klassikere. Første nummer byder blandt andet på en fortolkning af H.C. Andersens Snedronningen. Med temaet sætter bladet fokus på læsning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Snedronningen". "Hans & Grete". "Niels Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige". "De tre bukke bruse". Disse fortællinger kan dine elever læse i Anders And-bladet i de kommende numre i en såkaldt 'andeficeret' udgave. Bladet vil desuden bringe 'andeficerede' énsides-versioner af andre litterære klassikere.

"Anders And er en rigtig god læsemakker for mange børn. Bladet bidrager nemlig til at stimulere børns læselyst. Det har været vores oplevelse i mange år, og det har vi fået bekræftet i en undersøgelse, som MEGAFON har lavet for os", udtaler Gitte Hoffmann Hansen, der er marketingchef ved Egmont Publishing, som udgiver Anders And-bladet, i en pressemeddelelse.

Anders And kan lære dine elever at læse

"Derfor vil vi under overskriften 'Læs for sjov' i de kommende år arbejde videre med initiativer, der kan gøre det endnu sjovere for børn at læse. For mange er det den spændende historie, der er udslagsgivende for læselysten - og hvilket sted er bedre at starte end i skattekisten fyldt med litterære klassikere?", tilføjer hun.

Anmeldelse: Kanon, tegneserie og faglige begreber

Helena Frost som Snedronningen

'Andeficeringen' går ud på, at Helena Frost, der har Andebys mest populære tv-show, talentprogrammet 'Frosset', er hovedpersonen i "Snedronningen", som er en fri fortolkning af H.C. Andersens klassiske eventyr, for eksempel.

"I stedet for Kay og Gerda handler historien om Anders And og Andersine, der møder Helena Frost i Andeby Storcenter. Her forfører hun ved hjælp af sin is-amulet Anders, som med ét bliver ganske modbydelig mod Andersine. Helena Frost gør Anders til medvært på sit talentprogram og samtidig også til sin ydmyge tjener", står der i pressemeddelelsen. Og videre:

"Slottet fra det oprindelige eventyr er skiftet ud med Helena Frosts tv-studie, og Gerdas kamp for at vinde Kay tilbage fra Snedronningen bliver her til Andersines kamp for at optræde i 'Frosset' og ad denne vej stjæle Anders tilbage fra den onde Helena Frost…"

"Snedronningen" er hovedhistorien i det første af i alt fire numre, som udgør Anders And-bladets litteraturtema. Der indgår også to sider med historier og fakta om det klassiske eventyr og H.C. Andersens forunderlige liv.

Desuden kan man læse genfortællinger af to litterære klassikere - på blot én side hver, nemlig "Klodernes kamp" af H.G. Wells, som her genfortælles af Raptus von And, og "Jorden rundt i 80 dage" af Jules Verne med Onkel Joakim som Phileas Fogg og Anders And som tjeneren Passepartout.

Verdenshistorien i Anders And

Kvikke drenge

Endelig er der historien "Kvikke drenge", hvor Rip, Rap og Rup ender på en eliteskole, og "I gamle dage", hvor Rip, Rap og Rup går efter at få Grønspætternes eftertragtede 1700-talsmedalje. Den får man ved at leve som i 1700-tallet i en uge - uden elektricitet og moderne teknologi. Det inspirerer de opfindsomme unger til at bygge deres egen flyver ud fra Leonardo da Vincis tegninger - fra 1500-tallet.

Mobning i Andeby

Niels Holgersens forunderlige rejse

I de følgende tre numre kommer der så 'andeficerede' udgaver af "Hans & Grete", Niels Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige" og "De tre bukke bruse" - foruden énsides-versioner af andre litterære klassikere. Det første nummer i litteraturtemaet, Anders And & Co. nr. 39, udkommer torsdag den 24. september. De tre øvrige numre udkommer de følgende tre torsdage.

Silas, Anders And og Gummi-Tarzan i børne-kanon