Som selvejende institution kan den enkelte skole bedre tilrettelægge sine resurser, så eleverne lærer mest muligt, mener Laura Lindahl, der både sidder i Frederiksbergs byråd og i Folketinget for Liberal Alliance.

Frederiksberg vil afprøve selvejende folkeskole

Frederiksberg Kommune vil nu søge undervisningsminister Ellen Trane Nørby om lov til at gøre en af kommunens folkeskoler selvejende. Det sker på initiativ af folketingsmedlem og byrådsmedlem for Liberal Alliance Laura Lindahl.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Liberal Alliance: Forsøg med selvejende folkeskoler

Kommunen vil - ligeledes på initiativ af Liberal Alliance - søge om dispensation fra de obligatoriske lektiecaféer og den understøttende undervisning, som både lærere, elever og forældre har klaget over. 

Lars Løkke om selvejende folkeskoler: Spændende

"Vores børns uddannelse er afgørende for deres fremtid, og derfor har det været vigtigt for Liberal Alliance at sætte fokus på fagligheden i vores folkeskoler. Som selvejende institution kan den enkelte skole bedre tilrettelægge sine resurser, så eleverne lærer mest muligt", siger Laura Lindahl i en pressemeddelelse om den budgetaftale, som netop er indgået på Frederiksberg. 

Liberal Alliances undervisningsordfører Merete Riisager foreslog for nylig forsøg med selvejende folkeskoler. Ideen blev også drøftet på Danmarks Lærerforenings kongres i sidste uge, men her vandt den ikke gehør. 

Kongressen afviser tanken om selvejende folkeskoler