Lærernes kontingent stiger ikke

I 2016 skal lærerne betale det samme i kontingent til DLF, som de gør nu. Det samme gælder formentlig i 2017.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2016 skal lærerne betale det samme i kontingent, som de gør nu. Det besluttede kongressen i dag. I 2017 kan man ifølge den ramme, der er vedtaget, hæve kontingentet med 1,97 procent, "men det er ikke intentionen at bruge rammen", siger DLF-formand Anders Bondo Christensen. "Vi vil forsøge at holde det nuværende kontingent", tilføjer han.

I 2017 vil nogle medlemmer, som ikke har taget et konfliktlån, alligevel opleve, at de skal betale lidt flere kroner i kontingent. Det skyldes, at den nedsættelse af kontingentet, som blev vedtaget i forbindelse med lockouten for at give plads til at betale konfliktlån, udløber i juli 2017.

Skyer i horisonten

Den økonomiske baggrund er dog, at indtægterne er skrumpet i perioden. Det skyldes, at der har været et fald i antallet af medlemmer på syv tusind aktive medlemmer fra 2008 til 2015. Og prognoserne forudser endnu et fald på 4.000 medlemmer frem mod 2020 på grund af faldende børnetal.

Det svarer til et samlet fald i indtægterne på 28 millioner kroner om året. Når kontingentet alligevel kan holdes i ro skyldes det, at foreningen har sparet i perioden, Blandt andet er der 15 færre stillinger i sekretariatet, besparelser på kursusvirksomhed og fagbladet Folkeskolen - og lærerkalenderen. Men der skal findes flere besparelser, hvis der ikke skal komme et underskud på driften i 2020, siger budgettet

 

Læs mere

Kontingentet i den skriftlige beretning

Powered by Labrador CMS