Ledere, lærere og pædagoger går sammen mod besparelser i Aarhus Kommune

I et fælles brev til Aarhus Byråd gør otte fagforeningsformænd på børne- og ungeområdet i Aarhus Kommune fælles front mod kommunens planlagte besparelser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nok er nok. Sådan lyder meldingen fra de otte formænd i et brev til byrådet i Aarhus. Reaktionen kommer efter, at regeringen har pålagt alle kommuner et såkaldt omprioriteringsbidrag svarende til 1 procent af kommunernes udgifter til service. Det sker ovenpå, at kommunen allerede i forvejen har besluttet, at kommunen skal effektivisere for 1 procent. Det får formændene op af stolen, for der er ikke råd til at spare dobbelt, lyder det fra formændene.

"Vi har, ligesom byrådet, ambitioner for arbejdet med børn og unge, men en procents effektivisering fra statens side oven i den ene procent, byrådet har vedtaget, er for voldsom en besparelse. Med en sådan effektivisering vil serviceniveauet falde, og de standarder og den kvalitet, som vi alle ønsker, bliver forringet", skriver de i brevet.

Bag brevet er bl.a. Århus Lærerforening, BULP Aarhus og SFO Lederformum. De anbefaler, at den oprindelig spareplan betaler for det sparekrav, regeringen pålægger kommunerne.

"Vi foreslår, at byrådet finansierer regeringens krav med den ene procents effektivisering, kommunen allerede har besluttet. Det vil stadig give en række udfordringer, men de to besparelser på én gang er ødelæggende", skriver formændene.

Formændene bag brevet ser ud til at have politisk opbakning i byrådet. For Jyllands-Posten skriver, at Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten og SF støtter op om forslaget om at lade det allerede besluttede krav om 1 procent øgede effektiviseringer i kommunen afdæmpe sparekravet fra regeringen.

 

Læs mere

Brevet i JP Aarhus

Artikel i JP Aarhus