En papirpose-knald-bølge blev iværksat på matematikvejlederkonferencen i Odense

860 matematikvejledere med i netværk

Antallet af matematikvejledere, der er med i Danmarks Matematikvejleder Netværk, er støt stigende, og nu er 94 kommuner repræsenteret. Økonomisk og tidsmæssigt er det en udfordring at få netværket til at hænge sammen, men sekretariatet har netop fået støtte til et år mere fra Undervisningsministeriet.

Publiceret Senest opdateret
Matematikvejlederne venter med oppustede papirpose på starten af knald-bølgen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På et år er antallet af matematikvejledere i det nationale netværk (DMN) steget fra 500 til ca. 860 fordelt på 620 skoler, fortalte projektleder Bent Lindhardt på Matematikvejlederkonferencen, der blev holdt torsdag på Odense Congress Center.

Blog: Der kom en amerikaner til byen....

 

Kun nogle få af de helt små kommuner har endnu ikke repræsentanter i netværket.

Arbejdet i netværket går rigtig godt, og det blev markeret med et papirpose-bølge-knald på konferencen. På kick-off seminaret i Odense i maj 2014 blev oprettelsen af netværket fejret med papirflyvere rundt i salen. Denne gang lød høje knald fra oppustede papirposer i en styret bølgebevægelse fra den ene side af salen til den anden - efterfuldt af grin og klapsalver.

Over 500 skoler med i matematikvejledernetværk

Matematikvejlederne er organiseret nationalt og så i seks regionale netværk, der alle har holdt vejlederdag i året, der er gået.

"Tilbagemeldingen fra vejlederne er, at det er spændende og vigtigt med erfaringsudveksling, og man ønsker også at mødes for at kunne sparre med hinanden", sagde Bent Lindhardt.

Han fortalte om netværkets webinarer, som flere har tilkendegivet, er en god måde at bringe forskning videre på. Der har været 60-70 deltagere på hver af de seks webinarer, som netværket indtil nu har stået for. Her har Bent Lindhardt interviewet blandt andre professor Mogens Niss, lektor Arne Mogensen og cand. scient Pernille Pind om matematiske emner (se webinarer på matnet.dk).

Blog: Matematikvejlederkonference 2015  

Søger støtte hos kommunerne

"Det er vigtigt for os i matematikvejledernetværket at have læreruddannelserne med, CFU og Matematiklærerforeningen men også kommunerne", sagde Bent Lindhardt.

"Kommunerne er desværre ikke altid klar over netværkets eksistens, så vi har oplevet, at nogle kommuner ønsker at etablere et netværk lokalt. Dem har vi allerede, men vi vil tale med kommunerne om det økonomiske i netværket. Vi har netop fået at vide, at Undervisningsministeriet vil støtte sekretariatets arbejde et år mere økonomisk, men vi får brug for støtte fra kommunerne fremover til arbejdet".

Nationalt netværk for matematikvejledere er startet

I Matematikvejledernetværket ønsker man fortsat at kunne holde vejlederdage regionalt, hvor vejlederne kan mødes, ligesom flere webinarer er under forberedelse. Desuden skal hjemmesiden udbygges og holdes ved lige. Alt sammen noget der koster penge. Derfor vil netværket fremover tale med KL og kommunerne om mulig støtte.

Powered by Labrador CMS