Klik på det interaktive kort længere ned for at se, hvor mange lærere det vil betyde i hver enkelt kommune.

Omprioritering: Så mange lærerstillinger kan ryge i din kommune

Kommunerne skal spare en procent om året i et nyt omprioriteringsbidrag. Det er resultatet af den nyligt indgåede aftale med regeringen om kommunernes økonomi. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har beregnet, at det kan betyde i alt 2.000 færre lærere over de næste fire år. Se hvor mange det drejer sig om i din kommune.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det omprioriteringsbidrag på én procent, som blev aftalt i kommuneaftalen i fredags vil ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd betyde knap 20.000 færre offentlig ansatte i kommunerne mellem 2016 og 2019. På lærerområdet alene er der tale om 2.000 færre. For 2016's vedkommende er det dog aftalt, at en del af pengene føres tilbage til kommunerne til borgernære opgaver, og dermed kan nogle af lærerstillingerne altså alligevel overleve.

Økonomiaftale: Lille plaster på 'minusvækst'-hullet næste år 

"Vores beregning fortæller, hvordan skoleområdet bliver ramt, hvis der bliver sparet en procent på antallet af ansatte, uden at pengene bliver ført tilbage til området", fortæller chefanalytiker i AE Jens Sand Kirk.

"Man kan være bekymret for, om det bliver prioriteret, for det er ikke er det område, der har været i størst fokus på hos hverken Dansk Folkeparti eller Venstre under valgkampen", siger han.

Se på kortet hvor mange lærerstillinger, der ifølge AE vil bliver sparet væk i din kommune: