Verdenstopmøde diskuterer investering i lærere

58 millioner børn verden over har ikke mulighed for at gå i skole. Fattige i landområder er hårdest ramt. I dag mødes nogle af verdens mest indflydelsesrige uddannelsesfolk for at diskutere finansiering af uddannelse og investering i lærere på et topmøde i Oslo. Se live-streamning fra mødet nu.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelse for alle er et af de såkaldte tusindårsmål, som udløber i år og derfor skal omformes til bæredygtighedsmål i september. Med det in mente har den norske regering inviteret til et topmøde om uddannelse i dag i Oslo. Deltagere er blandt andre fredsprisvinder Malala Yousafzai, FN's generalsekretær Ban Ki-moon, FN's højkommissær for flygtninge António Guterres, FN's specialudsending for global uddannelse Gordon Brown og Graca Machel, som er enke efter Nelson Mandela og medlem af gruppen bag tusindårsmålene. 

Der er fire hovedoverskrifter på topmødet: Finansiering af uddannelse, pigers uddannelse, uddannelse under kriser og konflikter og uddannelseskvalitet. 

Under det 4. punkt er der som optakt til mødet udgivet en rapport med titlen "Investing in teachers is investing in learning". Læs hele rapporten via linket til højre. 

Her gives på forhånd fire anbefalinger:

1. På systemniveauet skal der udvikles en fælles forståelse af, hvad der er nødvendigt for at sikre, at alle elever bliver undervist af gode lærere og får god undervisning.

2. Vær klar til at omforme den grundlæggende læreruddannelse og efter-videreuddannelse, så den lever op til udfordrende forhold i klasseværelserne. 

3. Anerkend behovet for effektiv og deltagende skoleledelse, der fokuserer på effektivitet i undervisning og læring

4. Invester i undervisning og i lærematerialer, særligt tekstbøger og supplerende læsebøger. 

Følg med i diskussionen live eller se dem, når mødet er overstået her: 

 

Læs mere

Rapporten Investing in teachers is investing in learning