Anmeldelse

Brugbar stavetræning til begynderengelsk

Fint supplement til de små engelskelever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har en tendens til at spænde hanen på min pistol, når jeg hører ”lydere” og ”begynderengelsk” i den samme sætning. Således beredt gik jeg i gang med at kigge nærmere på "Learn English with Jack & Molly 1-2". Materialet træner sammenhængen mellem bogstavernes tegn og lyd, står der i præsentationen – og det er sandt.

Fakta:

Titel: Learn English with Jack & Molly 1 & 2

Forfatter: Katja Julia Heuser

Illustrator: John Buchwald

Pris: 65 kr. for 5 éns hæfter

Sider: 2x15

Forlag: Special-pædagogisk forlag

Når min pistol alligevel ikke blev affyret, så er det, fordi "Learn English with Jack & Molly" slet ikke er så ringe endda. Materialet består af to små hæfter på hver 16 sider. Øvelserne i hæfterne er meget enkle, eleverne skal finde begyndelsesbogstavet eller den rigtige vokal, de skal finde ordet, der passer til tegningen, eller forbinde ord, der rimer. Materialet er udarbejdet sådan, at det understøtter indlæringen uden at tilføje uoverstigelige udfordringer til børn, som lige er begyndt at lære at læse på deres eget sprog. Materialet er et udmærket supplement til undervisningen i engelsk.

Begge hæfter indeholder desuden turistfotos fra London. Ideen er, at man i klassen kan tale om billederne. Billederne forestiller berømte seværdigheder, som man genkender, hvis man kender London(!) – ud over turistattraktionen på billedet er der ikke meget at tale om.