Forberedelsestiden skal så vidt muligt ligge i sammenhængende blokke. Det er en del af rammen, som Horsens Kommune har aftalt med lærerkredsen.

Ny rammeaftale om Horsens-lærernes arbejdstid

I Horsens er lærerne og kommunen blevet enige om rammerne for næste års arbejde. Rammeaftalen giver de enkelte skoler mulighed for at indføre flekstid, og det er præciseret at forberedelsen så vidt muligt skal ligge i større blokke.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ikke sat rammer for flekstiden, den skal udmøntes lokalt på skolerne. Skolerne skal påføre et forventet tidsforbrug til forberedelse og øvrige opgave på lærernes opgaveoversigt. Desuden har kommunen og lærerforeningen indarbejdet de 15 punkter fra arbejdstidspapiret, der er en del af overenskomsten mellem Lærernes Centralorganisation og KL, i rammeaftalen.

Claus Andersen, der er formand for Horsens Lærerkreds, er glad for den nye rammeaftale, hvori der blandt andet står, at lærerne skal have sat tid på den samlede forberedelse:

"Jeg er især glad for, at lærernes forventede tidsforbrug nu skal skrives på opgaveoversigterne. Det betyder, at lærerne får bedre mulighed for at planlægge deres arbejdstid, herunder forberedelsestiden.  Aftalen løser ikke alle problemerne, men jeg håber, den kan medvirke til en bedre kvalitet i undervisningen", siger lærerformanden.

Færre undervisningstimer og mere tid til forberedelse står øverst på lærernes ønskeseddel, men rammeaftalen indeholder ikke noget maksimalt undervisningstimetal, og det ærgrer Claus Andersen:

"Vi savner stadig at få sat et rimeligt loft over antallet af undervisningstimer og få tilstrækkeligt med tid til forberedelse og efterbehandling af undervisningen. Det er det, lærerne efterspørger, men kommunens serviceniveau gør det umuligt at opnå en tilstrækkelig attraktiv aftale på det område".

2014: Arbejdstidsramme på plads i Horsens

 

 

Læs mere

Læs hele rammeaftalen her