Både Anders Bondo og Dorte Lange genopstiller til de øverste poster i Danmarks Lærerforening.

Anders Bondo og Dorte Lange genopstiller

Både formanden - Anders Bondo Christensen - og næstformanden - Dorte Lange - genopstiller, når der er valg på Lærerforeningens kongres til september. Arbejdet med at sikre lærerne gode arbejdsvilkår og dermed arbejde for den gode folkeskole står højest på dagsordenen for dem begge, hvis de bliver genvalgt til en ny fire-årig periode.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nuværende formand og næstformand i DLF annoncerede deres beslutning om at genopstille på denne uges møde i hovedstyrelsen for at give tid til, at eventuelle konkurrenter kan komme på banen, inden hovedstyrelsen skal tage stilling til, om man vil støtte en bestemt kandidat.

Men Anders Bondo, 56, har også selv overvejet beslutningen nøje:

"Det er klart, at når man var udsat for det, vi var i igennem i 2013, kan man godt tænke: Hold da op, orker man at fortsætte? Men man kan også vende det om og sige, at nu er det arbejde, vi laver, endnu vigtigere, end det nogensinde har været. Danmarks Lærerforening har en helt afgørende rolle i at sikre, at vi også har en god folkeskole fremover", siger Anders Bondo, som første gang blev valgt som formand i DLF i 2002.

Dorte Lange lægger vægt på fællesskabet

Dorte Lange, 54, genopstiller til posten som næstformand. Hun lægger vægt på lærernes engagement og fællesskab, når hun skal begrunde sit kandidatur:

"For mig er det vigtigste lærernes arbejdsvilkår og fællesskab. Der er et stærkt fællesskab, som er intakt. Men arbejdsvilkårene har fået et alvorligt skud for boven. Det er helt afgørende, at lærerne får nogle arbejdsvilkår, så de kan lykkes med deres opgave - ellers risikerer vi at folkeskolen falder fra hinanden. Både fordi forældrene vælger den fra, og fordi lærerne selv søger væk.  Den udfordring skal vi tage op - og arbejde for at løse", siger hun.

Hun noterer sig, at DLF stadig er en stærk forening med meget engagerede medlemmer, som har et stærkt fællesskab.

"Medlemmerne blander sig i debatten - og de forholder sig også på en konstruktiv og kritisk måde, når det gælder spørgsmålet om, hvordan DLF skal agere politisk", siger hun.

Valgkamp til DLF's hovedstyrelse er blæst i gang

Lærerarbejdet er det vigtigste arbejde

Også Anders Bondo understreger arbejdet for den gode folkeskole.

"Når jeg vælger at genopstille, er det fordi jeg stadig synes, at folkeskolen er Danmarks vigtigste samfundsinstitution og lærerarbejdet er det vigtigste arbejde, der findes - og jeg synes virkelig vi er udfordret både som skole og som profession" siger han.

Anders Bondo savner andre stemmer i debatten, som vil arbejde for den gode folkeskole, men fortæller, at han ofte møder støtte, når han er ude at holde foredrag i mange sammenhænge - også blandt forældre:

"Der er rigtig mange i det danske samfund, som ikke ønsker den instrumentalisering af lærerarbejdet, som foregår. Men vi skal have løftet den dagsorden - og for at gøre det, skal vi samarbejde med mange andre. Vi skal være klar over, at vi ikke løse det her selv", siger han.

Han lægger vægt på, at trods diskussioner og uenigheder internt i Lærerforeningen, er alle enige om målsætningen:

"Jeg har i min formandstid oplevet et fantastisk godt samarbejde med de skiftende hovedstyrelser og jeg har oplevet en forening, som i den grad har en fælles målsætning og arbejder sammen om at prøve at få det til at lykkes. Jeg kunne ikke drømme om at stille op, hvis det ikke var fordi jeg arbejder for en målsætning, som dækker næsten hele medlemsskaren. I forhold til den overenskomstafstemning, vi lige har været igennem, var der nogle som stemte ja og nogle som stemte nej - men jeg har også her oplevet, at det er ikke var,  fordi vi var uenige om målet. Det giver mig mod på at sige, at jeg gerne vil tage en periode mere". siger Anders Bondo.

Valget af formand og næstformand foregår på DLF-kongressen i København til september.