Allan Nielsen er rigtig godt tilfreds med den fleksibilitet, som lærene i Gribskov nu får i deres arbejdsliv.

Gribskov-dokument: 33 timer om ugen på skolen

Der var enighed på begge sider af bordet om, at det var ufleksibelt og rigidt med fuld tilstedeværelse, da Gribskov evaluerede det første halvår med lov 409. Derfor kan lærerne i kommunen næste år vælge at nøjes med en tilstedeværelsestid på skolen på i snit 33 timer om ugen og for eksempel lægge noget forberedelse hjemme om aftenen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det blev ikke til en egentlig arbejdstidsaftale, men Gribskov Lærerkreds og den nordsjællandske kommune har i fællesskab skrevet et dokument, som om kort tid vil blive underskrevet af kommunaldirektør Holger Spangsberg Christiansen og kredsformand Allan Nielsen.

2014: Gribskov Lærerkreds: Skolevæsenet sejler

"Det er ikke alle, der trives med at gå direkte fra dagens undervisning til at genemføre en enormt effektiv forberedelse og så gå hjem klokken 16", siger Allan Nielsen.

De lærere kan nu vælge at lægge nogle af deres opgaver hjemme. De lærere, der har vænnet sig til den nye tilværelse, hvor de har fri kl. 16, uanset om de føler sig færdige med dagens arbejde eller ej, kan fortsat vælge fuld tilstedeværelse.

"Men der er stadig både ledelsesret og ledelsespligt", understreger Allan Nielsen og peger på, at der i dokumentet bl.a. står:

"Skolelederen må i den forbindelse forventes at være tydelig omkring sine prioriteringer, således at den enkelte medarbejder ikke lades i tvivl om, hvilke opgaver vedkommende forventes at løse".

Som eksempel nævner Allan Nielsen, at arbejdet med planlægning af undervisningen i MinUddannelse tager rigtig meget tid i en periode af året:

"Der vil der så være nogle andre opgaver, som skolelederen må vælge fra".

Hent Gribskov-dokumentet via linket til højre.

Powered by Labrador CMS