Lærerne på Vedbæk Skole skal nu alligevel udarbejde planer for elevernes læring

Alligevel elevplaner på Vedbæk Skole

Vedbæk Skole meldte tidligere ud til skolens forældre, at der ikke vil blive lavet elevplaner i år, da den digitale platform, kommunen har valgt, ikke er færdigudviklet. Men fordi det vil være i strid med folkeskoleloven, får Vedbæk-eleverne nu alligevel elevplaner.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter skolens lærere den 17. marts var på workshop hos Meebook, som kommunen har valgt som digital platform, meldte de tilbage, at systemet ikke kunne levere varen.

"Vi vil gerne have en dynamisk, digital elevplan, og det kan man endnu ikke lave i Meebook. For eksempel skal forældrene stadig logge ind med elevens kode for at se den. Vi havde på det tidspunkt overstået vores skolehjemsamtaler, og derfor tænkte vi, at der var alt at vinde ved at vente til systemet er helt klart til efteråret", siger skoleleder Tove Besjekov.

Vedbæk Skole dropper elevplanerne i år

Skolen skrev ud til forældrene om, at der ikke ville blive lavet elevplaner i dette skoleår, hvilket fik Folketingets børne- og undervisningsudvalg til at spørge undervisningsminister Christine Antorini, om det er i overensstemmelse med folkeskoleloven.

Af den fremgår det nemlig, at der for hver elev fra børnehaveklassen til og med 9. klassetrin skal udarbejdes en elevplan med individuelle mål, status for elevens læring og en beskrivelse af, hvordan der skal følges op.

Efter samtale med kommunens skolechef har Tove Besjekov skrevet et nyt brev til forældrene med besked om, at der nu alligevel skrives elevplaner på Vedbæk Skole.