Tyskeren Uwe Kind har boet i New York i 25 år, hvor han har undervist i tysk. Det var her, han opdagede, at musikken styrker elevernes læring i fremmedsproget.

Video: Uwe Kind ist cool

Sang og dans er den bedste måde at lære et nyt sprog ifølge Uwe Kind, der i 25 år har lavet sange, der leger det tyske sprog og grammatik ind. Han er på en to uger lang turné i Danmark, hvor skoler i hele landet får besøg af den populære tysker.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ich bin cool, bist du cool? Ja, logo, ja!" bliver råbt igen og igen i læringscentret på Gladsaxe Skole. På scenen står tyske Uwe Kind og fører an via mikrofonen, og de mange tyskelever stemmer energisk i.

Og der bliver danset. Til den halvanden time lange koncert bliver alle Uwe Kinds sange understøttet af danse og bevægelser, der skal hjælpe eleverne med at huske. 

Da Uwe Kind for 25 år siden flyttede til New York og begyndte at undervise i tysk, opdagede han, at hans elever lærte sproget bedre gennem musik - særligt de svageste. Siden har han lavet musik til tyskundervisning. De første, han lavede, er "SingLing" - kendte melodier med ny, tysk tekst. Siden har han han udvidet med "LingoTech"-sangene, der er bygget over nye, men nemme og repetitive melodier. 

Musikken har bragt Uwe Kind ud i alle afkroge af verden for at give sine koncerter, hvor han instruerer eleverne, mens hans musikvideoer i baggrunden giver lyd og billede til hele foretagendet. 

Det er Tysklærerforeningen for Grundskolen, der har fået Uwe Kind til Danmark for tredje gang. Han er i april på en to uger lang turné, hvor kalenderen er booket til randen. På Gladsaxe Skole - hvor ovenstående video er filmet - er det anden gang på blot to år, at de får besøg af Uwe Kind. 

Blog: Musik og bevægelse skal der til!