Debat

Svar til Kaj Hansen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ulighed og udhulet tjenestemandspension - er det i orden?

Tjenestemandspensionen bliver reguleret med de aftalte generelle lønstigninger, herunder reguleringsordningen, så aftaleresultatet har altid betydning for tjenestemandspensionen. Af samme årsag har vi fokus på, at de generelle lønstigninger bliver så høje som muligt. På statens område er der således ikke afsat midler til organisationsforhandlinger, da det havde reduceret i de generelle lønstigninger.

Vi bliver nødt til at acceptere, at vi kan indgå aftaler, der forbedrer forholdene fremadrettet, uden at alle skal kompenseres. Ellers kunne vi ganske enkelt ikke opnå forbedringerne. Med et ekstra løntrin til tjenestemandsansatte lærere på skalatrin 44 og derunder forbedrer vi de pågældendes pension. Skulle alle nuværende tjenestemandspensionister kompenseres herfor, ville vi aldrig kunne have indgået aftalen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På samme måde aftaler vi fremadrettede lønforbedringer, som ikke alle kompenseres for. Løntrinsforbedringen vil især være en fordel for nyansatte og kommende ansatte, da de gennem hele deres lærerliv får gevinst af forbedringen.

Vi gør, hvad vi kan, for at tjenestemandspensionen ikke forringes hen over tid. Derfor er jeg også glad for, at det resultat, vi har forhandlet hjem, med meget stor sandsynlighed betyder, at købekraften er større, når overenskomstperioden er slut, end den er i dag. Det kommer også til at gælde for tjenestemandspensionisten.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF