Anmeldelse

God fornøjelse med dem

Med den nye skolereform blev tysk som fag en mulighed allerede fra 5. klasse. Det skal hilses velkomment. Samtidig stiller kravet om tidligere begynderundervisning også nogle krav til undervisningens indhold og de materialer, som læreren kan anvende.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tysk (og fransk for den sags skyld) er udfordret i forhold til materialer, da de to fremmedsprog ikke har samme betingelser som engelsk i relation til kommunikation på nettet og via sociale medier.

Fakta:

Titel: Haie / Panda / Blitz und Donner / Messi

Forfatter: Peter Bejder / Per Straarup Søndergaard

Oversætter: Eileen Petersmann

Pris: 130

Sider: 16

Serie: Mein erstes Buch

Forlag: Turbine Forlaget

"Mein erstes Buch" fra Turbine Forlaget indeholder, som navnet rammende beskriver, små, meget lette tyske frilæsningsbøger med meget relevante emner: "Panda", "Messi", "Haie" og "Blitz und Donner". Sætningerne i bøgerne er meget ofte simple hovedsætninger, godt og meget fint illustreret med fotos. Teksten har stigende sværhedsgrad gennem bogen, og der er derfor fine muligheder for, at eleverne kan arbejde med differentierede opgaver tilpasset deres niveau.

Når sproget er så simpelt, som det er, hvilket er helt naturligt, da det netop er et begyndersprog, så giver det også eleverne rige muligheder for at kunne gengive teksten mundtligt. I gengivelsen af tekstens indhold kan eleverne bruge den simple sætningskonstruktion som understøttelse i forhold til den mundtlige kommunikation. Ligesom eleverne kan øve sig i udtalen af de gloser, som bruges i teksten, for at støtte en mundtlig kommunikation.

Flere små bøger i samme genre vil klart være ønskeligt, da det hjælper tysklæreren med at opbygge et godt og solidt ordforråd hos eleverne, samtidig med at viften af emner kan være meget bred, så eleverne også i en vis grad kan identificere sig med emnerne.

Og alt, hvad der kan understøtte en god tyskundervisning, skal frem i dagens lys.

Powered by Labrador CMS