Styrelsen for Undervisning og Kvalitet afløser Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen den 1. april..

Undervisningsministeriet samler udgående medarbejdere

Fra på onsdag den 1. april øger Undervisningsministeriet sit fokus på arbejdet ude i skoleverdenen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Implementeringsarbejdet med folkeskolereformen og EUD-reformen er i fuld gang. Og Undervisningsministeriet har sideløbende været i gang med en intern forandring: Departementet og de tilhørende styrelser orienterer sig i højere grad ud mod uddannelsessektoren og arbejder i højere grad med at ændre praksis ved fronten. I den forbindelse ændrer "Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen" navn, så styrelsen fra den 1. april hedder "Styrelsen for Undervisning og Kvalitet".

Den nye styrelse består af godt 340 medarbejdere, og alle ministeriets udgående folk er hermed samlet ét sted. Tidligere sad de fordelt ud på de forskellige afdelinger. Alt efter om de havde folkeskolen, erhvervsuddannelserne eller gymnasiet som fagområde, var de udgående medarbejdere placeret rundt i ministeriet. Nu bliver de samlet. Intentionen er, at selvom der er faglige forskelligheder, vil der være noget at hente ved at skabe et fagfællesskab for de udadgående medarbejdere, hvor der kan foregå metode- og praksisudvikling. I folkeskoleregi er der for eksempel tale om læringskonsulenterne.

"Vi skal i ministeriet indfri de større krav og forventninger, der stilles til os som følge af de vedtagne uddannelsesreformer. Strukturændringen giver os blandt andet mulighed for at styrke arbejdet med den lokale kapacitetsopbygning og kvalitetsudviklingen af undervisning og uddannelser", udtaler departementschef Jesper Fisker i en pressemeddelelse.

Ministeriet oplyser, at der ikke er tale om en reduktion i medarbejderstaben.

Ministeriet gearer sig til implementeringsopgaven

Powered by Labrador CMS