Debat

Tigerens rede

IKON kalder ikke Tigerens Rede for en sekt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

IKON er på denne side citeret for at kalde Tigerens rede en sekt, det er der ikke belæg for. Jeg blev i en telefonsamtale spurgt, om Tigerens rede var en sekt, derpå svarede jeg, at det kendte jeg ikke nok til Tigerens rede til at udtale mig om, men at et af kendetegnene på en sekt kunne være, at den ledes af en stærk leder, hvis ord man retter sig efter. Det som jeg kunne udtale mig om, var, at jeg ikke synes, det er pædagogisk forsvarligt, at planlægge et besøg for en 2. klasse i et center, som baserer sig på buddhisme og new age, da børn i den alder ingen forudsætninger har for at vurdere de oplysninger, de får i den sammenhæng. Jeg sagde også at jeg syntes det var forsvarligt hvis det drejede om en klasse i udskolingen. IKON har altså ikke sagt, at Tigerens rede er en sekt, men at den har religiøse træk, og at det derfor kan være problematisk at involvere en 2. klasse i et besøg.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget