Debat

Hvad skal der i en bog om børn og programmering

Vi vil gerne udgive en bog, der lærer børn at programmere - men vi har brug for din hjælp!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi vil gerne udgive en bog, der skal lære børn at programmere og støtte forældrene, når de skal hjælpe børnene med at lære det.

Vi vil basere bogen på værktøjet Scratch, som er gratis, på dansk og passer til vores målgruppe, der er børn i alderen 6 - 12 år.

Gennem bogen vil børnene komme til at lave tre computerspil. Vi prøver at lave spillene forskellige, så vi rammer forskellige børns forskellige interesser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi mener ikke, at programmering og computere kun er for piger eller kun for drenge, så vi håber at ramme begge køn med vores bog.

Spørgsmålet er så, om der er forskel på, hvordan drenge og piger mellem 6 og 12 bruger digitale medier og computerspil, eller om forskellene først kommer ind, når de er ældre?

Er der nogen, der har erfaringer med det - eller eventuelt kender en analyse, vi kan læne os op ad?

Mange hilsner

Kristian