Anders og Mikkel fra 7.b på Krogårdskolen i Greve modtager førstepræmien

Vinder grøn udfordring med flasker og dåser på farten

18 hold udskolingselever dystede i dag i Grøn udfordring på Utterslev Skole i København. Førstepladsen gik til 7. b fra Krogårdskolen i Greve for et retursystem med flasker og dåser. Det er Friluftsrådet, Grønt Flag – Grøn Skole og Dansk Retursystem A/S, der står bag udfordringen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udskolingseleverne har arbejdet med udfordringen det seneste halve år. Formålet med konkurrencen er at skabe dialog mellem 7.-10. klasser og lokale virksomheder og gøre eleverne til aktive medspillere i samfundet, står der i pressemeddelelsen.

Førstepræmien på 3.000 kroner blev modtaget af Anders og Mikkel fra 7.b på Krogårdskolen i Greve.

Andenpræmien på 2.000 kroner gik til Billeshave Efterskole i Middelfart. Her har eleverne arbejdet med at få dagslys ind i skolen. Tredjepræmien og 1.000 kroner gik til 8. og 9. klasse på værtsskolen - Utterslev Skole - med et projekt om København som Europas reneste hovedstad.

Dommerkomitéen bestod af direktør Lene Bech Mikkelsen, NTS-centeret, børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev, Københavns Kommune og lektor i bioteknologi, kemi og matematik, Lise Grønlund fra Nørre G.