Holdet fra Haarhs Skole vandt titlen som Danmarks bedste i madkundskab i går i Odense.

Danmarks bedste i Madkundskab er fundet

Haarhs Skole i Svendborg vandt DM i madkundskab skarpt fulgt af Frederiksberg Skole ved Sorø og Resenbro Skole ved Silkeborg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kållimonade, grønkål-cupcakes, hvidkålslasagne, kålsushi og kåldolmere var blandt de retter, som 12 finalehold i går serverede for dommerne i Odense til DM i madkundskab.

Emnet for årets maddyst var kål, og eleverne var kreative i fortolkningen af emnet. En privatskole vandt førstepladsen, mens anden- og tredjepladsen gik til folkeskoler.

"Vi har været på en meget stor kålrejse. Det har været en nydelse og meget svært at udpege vinderne", lyder det fra en af dommerne og lektor i madkundskab Kirsten Marie Pedersen i en pressemeddelelse.

Over 2500 elever er tilmeldt Madkamp

Tredje omgang madkamp

Over 2500 elever har været tilmeldt årets madkamp.

Det er blandt andre Madkulturen, University College Lillebælt og Foreningen for madkundskab, der står bag arrangementet, der er støttet af Nordea-fonden. Direktør i Madkulturen Judith Kyst mener, at også den tredje omgang af madkamp igen har sat fokus på madkundskabs potentialer.

"Mere end 250 elever har stået i køkkenet i dag og kastet sig ud i udfordringen med kål. De præsterer de flotteste, mest kreative og meget velsmagende kålretter, som kan overraske selv et garvet dommerpanel. Konkurrencen i dag viser endnu engang, hvad faget madkundskab kan, når skolerne og engagerede lærere giver faget plads og den anseelse, som madkundskab fortjener".

Opskrifterne fra året finale bliver trykt og udgivet senere på året.

Fokus på rødder næste år

Næste års tema for Madkampen er 'eksperimenterende rødder' med fokus på bæredygtighed og miljø. Allerede nu kan lærere tilmelde sig gratis lærerkurser via Madkulturens hjemmeside. 

Powered by Labrador CMS