Debat

Det handler ikke (kun) om lærerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det handler om den ”masterplan” der foreligger for hvordan Danmark skal være i fremtiden. Det er ikke engang hemmeligt, det fremgår direkte af Moderniseringsstyrelsens slutrapport! (link er lagt nederst).

Det handler om, at man vil fjerne kollektive overenskomster med centralt fastsatte aftaler for hele det offentlige område. Det handler også om, at man vil fjerne lovgivning, som stiller sig i vejen for udlicitering af hele vores uddannelsessektor (og ganske givet også andre områder i det offentlige).

Så – dette opgør mod lærerne med Lov409 og fastholdelsen af, der ikke skal foreligge nogen central aftale burde være et wake-up call for alle fagforbund, der beskæftiger offentligt ansatte.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det handler også om et ændret syn på Folkeskolen – fra en samfunds- og kulturinstitution, til en virksomhed der leverer en serviceydelse. Væk med dannelse, pædagogik, demokrati, åndsfrihed - ind med pølsefabrikken.

Det handler også om en markedsgørelsen af uddannelsessektoren, hvilket vil få ubærlige konsekvenser.

Det handler om et fundamentalt opgør med hidtidig praksis og respekt for den danske model – den anses som en hindring og skal derfor fjernes. 

Jeg synes DLF og de andre offentlige fagforbund skulle se at få talt sammen – nu!

http://produktivitetskommissionen.dk/media/164482/Slutrapport.pdf

Powered by Labrador CMS