Formand for børne- og skoleudvalget, Pernille Schnoor, er glad for at lærerne i Hørsholm fremover kan vælge at forberede sig hjemmefra

Hørsholm: Lærere får mere fleksibel forberedelse

Hørsholm Kommune vil ændre på lærernes arbejdstid, så kommunens 260 lærere selv kan vælge, om de vil forberede sig hjemme eller på skolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hørsholm Kommune vil give lærerne bedre muligheder for at planlægge og udføre deres opgaver, og derfor skal rammerne om arbejdstiden løsnes. I dag er det sådan, at lærerne som udgangspunkt forbereder sig på skolen i den fastlagte arbejdstid, men fremover vil lærerne i højere grad selv kunne bestemme, om forberedelsen til undervisningen skal se på skolen eller derhjemme.

"I Hørsholm Kommune definerer administrationen fremover, at lærerne er til rådighed indenfor deres arbejdstid, og kan udføre arbejde andre steder, når det er meningsfuldt ift. den enkelte arbejdsopgave - f.eks. i forbindelse med selvstændig forberedelse eller planlægning," står der er i den orientering, administrationen for nylig præsenterede for børne- og skoleudvalget.

I Hørsholm Kommune er der ikke nogen lokalaftale med kommunen oog lærerforeningen, så det er Lov 409, der er rammen. Og den nye fleksibilitet er altså heller ikke udtryk for en aftale mellem lærerne og kommunen, men derimod en ny måde, kommunen vil administrere arbejdstiden efter.

Lærerne har ønsket fleksibilitet

Justeringen af rammerne sker på baggrund af en undersøgelse blandt ledere og lærere på kommunens fire skoler, hvor lærerne giver udtryk for et ønske om mere fleksibilitet i arbejdet.

Formand for børne- og skoleudvalget Pernille Schnoor (S) er tilfreds med, at der sker en ændring af reglerne om tilstedeværelse, og hun synes, det giver god mening, at lærerne selv kan planlægge hvor og hvornår, de forbereder sig, når der ikke er møder eller undervisning på programmet.

"Jeg synes, at det er fornuftigt, at man fremover skal stå til rådighed i stedet for at skulle være på skolen… Det er en opblødning, som giver mere fleksibilitet," siger Pernille Schnoor til Ugebladet Hørsholm.

Allerød-Hørsholm Lærerforening har endnu ikke talt med kommunen om de ændrede krav til tilstedeværelsen, men Hørsholm-lærernes fællestillidsrepræsentant, Marianne Lindholdt, synes, det er fint med mere fleksibilitet. Dog efterlyser hun mere 'kød på'.

"Lærerne vil gerne have mere fleksibel arbejdstid. Vi synes, det er et fint stykke papir, de har fremlagt, men vi vil gerne med ind over og putte noget mere på", sige Marianne Lindholdt.

Hun undrer sig over, at oplægget kommer inden, der er et resultat på afstemningen om den nye overenskomst med KL. Hvis overenskomsten bliver vedtaget, vil hun gerne inddrage flere af de punkter, aftalen indeholder og håber på at kunne lave en aftale med kommunen.

Ifølge Ugebladet Hørsholm kommer den fleksible arbejdstid til at gælde fra 1. august eller tidligere.

Læs mere

Se administrationens orientering om justeringen af lærernesarbejdstid