Naturvidenskabelig lærerlinje på Fyn

Læreruddannelsen på Fyn opretter 1. august i år en naturfaglig linje med fire naturfag og obligatorisk matematik. De studerende får også mulighed for at deltage et semester på det naturvidenskabelige fakultet på Syddansk Universitet (SDU).

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naturfagslæreruddannelsen varer fire år og er resultat af et forskningssamarbejde mellem SDU, UC Syddanmark og UC Lillebælt.

"Det er vores ambition at tiltrække unge med særlig naturvidenskabelig interesse. Vi er glade for at kunne give dem et tilbud, hvor vi hæver barren, når det gælder ambitioner om en stærk indsats for naturvidenskaben gennem en helt særlig forskningsbaseret læreruddannelse", skriver vicedirektør for Pædagogiske og Samfundsfaglige Uddannelser hos UCL, Niels Grønbæk Nielsen i en pressemeddelelse.

De studerende vil få mulighed for at arbejde med, hvordan resultater af forskning omsættes til undervisnings- og læringsforløb i skolen. Desuden vil studerende kunne deltage i projekt LSUL, der står for Laboratorium for sammenhængende uddannelse og læring - et fem-årigt samarbejde mellem SDU, UC Syddanmark og UC Lillebælt.