”Jeg er rigtig glad for, at vi langt om længe efter flere overenskomster er lykkes med at aftale en grundløn for professionsbachelorer i ernæring og sundhed”, siger formand for Overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen

Forlig giver professionsbachelorer i ernæring og sundhed grundløn

Omkring 25.000 kroner om måneden er den grundløn, som KL og lærernes forhandlere kunne blive enige om for professionsbachelorer i ernæring og sundhed. Dertil kommer et tillæg næsten 13.000 kroner. Formanden for DLF’s overenskomstudvalg glæder sig over, at det endeligt er lykkedes at få aftalt en grundløn.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er rigtig glad for, at vi langt om længe efter flere overenskomster er lykkes med at aftale en grundløn for professionsbachelorer i ernæring og sundhed", siger formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen.  "Grundlønnen er fornuftigt og sammenlignelig med grupper med samme uddannelsesniveau".

DLF har ved de seneste mange overenskomstforhandlinger krævet, at kommunalt ansatte professionsbachelorer i ernæring og sundhed får en grundløn. Men har ikke kunne komme igennem med kravet. Nu er det lykkedes. Professionsbachelorer i sundhed og ernæring indplaceres på en central grundløn på løntrin 28 + 2000 kr. årligt. Desuden videreføres det centralt aftalte funktionstillæg på 12.930 kr. årligt.

Det vil sige, at professionsbachelorer i ernæring og sundhed, som arbejder i kommunerne og ikke har nået dette lønniveau, vil få mere i løn. Professionsbachelorer, som får højere løn på grund af en lokal aftale, fortsætter med den løn, der ligger over grundlønnen.

Da professionsbachelorer i ernæring og sundhed, der arbejder i kommunerne, også er en del af det generelle forlig på det kommunale område, vil de i løbet af de næste tre år stige gradvist i løn. I 2018 svarer det til en lønstigning på cirka 2000 kroner mere om måneden.

Gordon Ørskov understreger, at indførelsen af grundløn er første skridt på vejen.

"Nu har vi fået sat det i gang. Så får vi mulighed for at hæve det fremover". 

 

Powered by Labrador CMS