Ziegler: Mindre sygefravær

Selvom Michael Ziegler og KL langtfra er enige med DLF om, hvor meget mere lærerne har sygemeldt sig efter lov 409, håber og tror han, at overenskomsten og det stemningsskift, den er udtryk for, kan betyde, at lærerne får det bedre.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»For der er ingen tvivl om, at sygefraværet har været stigende, og at det er en konsekvens af, at to store reformer er indført oven i hinanden. Så selvfølgelig tror og håber jeg på, at det her vil føre til, at sygefraværet bliver mindre igen«.

Undervejs i forhandlingerne, hvor KL lørdag indkaldte hele sin bestyrelse til møde, har næstformand i Forhandlingsfællesskabet Dennis Kristensen gættet på, at det var finansminister Bjarne Corydon, der forsøgte at forhindre KL i at indgå en aftale med lærerne. Til det siger Michael Ziegler:

»KL er en selvstændig arbejdsgiverorganisation. Som jeg også sagde ved forhandlingerne sidst, så sker der selvfølgelig en vis koordinering mellem de offentlige arbejdsgivere. Vi har underviserområder, og staten har underviserområder, så selvfølgelig taler vi sammen. Men nej, finansministeren har ikke påvirket resultatet her«.

Powered by Labrador CMS