Debat

Havde jeg misforstået noget ?

Opfølgning til Indlæg - Har jeg misforstået noget fra nov. 2014.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Har jeg misforstået noget ?

Således spurgte jeg tilbage i november, da jeg gennem artikler på bl.a. Folkeskolen samt samtaler med TRere erfarede, at man ville satse på lov 409 og inkorporere tilføjelser. Dengang som nu, forstod jeg det ikke, for hvordan kunne DLF på nogen måde legalisere og blåstemple lov 409 og dermed forkaste muligheden for en rigtig overenskomst...  Jeg måtte da have misforstået noget.

Og det havde jeg, altså misforstået noget. Eller, det troede jeg ihvertfald.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Niels Christian Sauer skrev nemlig tilbage - Lærerne har derimod intet at miste. Det kunne tale for, at det er nu, lærerne skal trække blank og kræve den undskyldning med tilhørende indrømmelser af fejlene fra 2013...

Gordon Ørskov skrev til mit indlæg - Ja, jeg tror rent faktisk du har misforstået noget. DLF stiller krav om ny arbejdstidsaftale - og vi mener kravet meget alvorligt. Vi går ikke efter lapperier på Lov 409, men en ny aftale.  Slutteligt Niels Christian Sauer skrev endog til mig - Mikkel: Hvordan du kan have fået det indtryk, er ikke godt at vide. Det er i hvert fald ikke fra hovedstyrelsen. Men du har selvfølgelig ret i, at en blåstempling af L409 er utænkelig. Tingene udvikler sig hurtigt nu. De hændervridende arbejdsgivere og reformpolitikere forsøger hele tiden at bagatellisere de problemer, de har skabt i folkeskolen. Det slipper de ikke godt fra.

Og jeg blev glad, ja jeg gjorde. Nu var der nemlig udsigt til igen, at komme til at arbejde under en overenskomst og gøre uret til ret.

Hvor står vi så nu ! Åbenbart har man alligevel valgt at blåstemple lov 409, ved at lade den stå og man har nu blot lavet de omtalte tilføjelser. Men ikke alene blåstempler man lov 409, man negligerer også lockouten i 2011, og gnider salt i såret på både låntagerne og de af lærerne, og af dem er der mange, der havde regnet med en form for oprejsning efter den sidste konflikt.

Herudover går der nu igen en længere årrække uden overenskomst, man opfordre også til individuelle forhandlinger på de enkelte skoler. Til gavn for hvem firstes man til at spørge, ikke for fagforeningen eller dets medlemmer. Vores styrke er jo netop, at vi står sammen, men en fælles aftale der gældende for alle.

Læser man i gyldendals definition af en fagforeningen og dens formål læses dette :

En fagforening er en permanent sammenslutning af lønmodtagere inden for et eller flere fag eller erhverv, dannet med det formål at varetage medlemmernes interesser særligt mht. løn- og arbejdsforhold, primært gennem indgåelse og vedligeholdelse af kollektive overenskomster...

Ergo, hvor er min overenskomst ! 

Hvis udfaldet skulle blive, at vi ikke får en overenskomst, er min overbevisning at det bliver et farvel til DLF. For hvordan kan man retfærdiggøre en fagforening uden overenskomst eller modet til at kæmpe for en sådan. Hvordan kan man retfærdiggøre en fagforening, der lader nogen  i stikken, ved at støtte op om individuelle forhandlinger og aftaler i de enkelte kommuner og på de enkelte skoler.  

Jeg ved det ikke, og jeg mangler argumenter herfor.  Med mindre jeg har misforstået noget, så bliver det et rungende NEJ herfra, også til DLF, hvis modet ikke er til aktivt at kæmpe for en fælles overenskomst.