Ph.d. Stine Reinholdt Hansen taler om smudslitteratur og kvalitetslitteratur for børn i tv-programmet "Spørg om Læsning" på dk4.

Se tv-interview om smudslitteratur for børn her

Kan man tale om kvalitetslitteratur og smudslitteratur for børn? Og skal lærere og forældre blande sig i, hvad børn læser? Stine Reinholdt Hansen - der har skrevet ph.d. om børns læsning og læsevaner - giver svar i et tv-interview.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn læser op og ned ad stolper, alt muligt forskelligt. Kan man sortere alle disse tekster i smudslitteratur og kvalitetslitteratur? Skal man? Og skal lærere og forældre overhovedet blande sig i, hvad børn læser?

Det taler Stine Reinholdt Hansen om i tv-programmet "Spørg om Læsning". Hun har skrevet ph.d. om børns læsning og læsevaner.

Indvandrerbørn læser flere bøger end etnisk danske børn

"Spørg om Læsning" inviterer løbende forskere og fagfolk i studiet for at få svar på spørgsmål om læsning, skrivning og sprog.

Programmet er tilrettelagt af Nationalt Videncenter for Læsning og produceret af tv-kanalen dk4.