Gratis konference om historiebrug i skolen

Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling inviterer landets historielærere til en konference om historiebrug. Og så er det ganske gratis.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Konferencen vil sætte fokus på, hvordan vi tager historie i anvendelse i formidlingsmæssige og didaktiske sammenhænge. På programmet er blandt andet Ole Bornedal, som fortæller om, hvordan han har brugt historien i forbindelse med serien "1864".

Derudover kan du høre den norske historiedidaktiker Erik Lunds perspektiv på, hvordan elevernes forståelse for sammenhænge kan udvikles. Og du kan deltage i workshops om blandt andet It og spil i undervisningen, Memory cards som læremiddel og nærmiljøet som læringsrum i historie og kulturfag.

Den primære målgruppe for konferencen er historielærere i folkeskolen, gymnasier og frie skoler.

Konferencen finder sted 18. marts 2015 på UCL Jelling, Vejlevej 2, 7300 Jelling.

Frist for tilmelding er d. 1. marts 2015. Deltagelse er gratis, men der opkræves gebyr på 500 kr. ved udeblivelse uden afbud (beløbet skal dække udgifter til forplejning).

Du kan tilmelde dig ved at følge linket i spalten til højre.

Læs mere

http://historieogkulturarv.ucl.dk/forside/konference-historiebrug-og-udenfor-skolen/