"Som studerende bliver du hverken dygtigere eller mere motiveret af at lave opgaver, som du føler bare ryger ned i et sort hul, hvor du aldrig ser noget til dem igen", siger Sofie Carsten Nielsen.

Uddannelsesminister: Helt uacceptabelt at studerende ikke får feedback

"Det er helt absurd, at vi knokler med at skrive opgaver om vigtigheden af feedback i vores uddannelse, mens vi ikke selv får det", lød kritikken i går fra de lærerstuderende. Nu får de ret af uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen. De studerende skal have feedback, siger hun.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er helt uacceptabelt, hvis studerende ikke får feedback! Det skal de have. Man lærer altså af at få konstruktiv kritik af det, man laver", lyder det fra Sofie Carsten Nielsen som svar på kritikken fra de studerendes formand Bob Bohlbro.

Lærerstuderende advarer: Læreruddannelsen er ikke blevet bedre

Men ministeren mener ikke,at feedback er noget, som kan eller skal reguleres fra centralt hold. Det bør være en selvfølge i forhold til undervisernes arbejde med de studerende. Hun peger derfor på uddannelseslederne som de ansvarlige for at opbygge en integreret feedbackkultur.

"Det her det handler ikke om penge. Det handler om, hvordan uddannelsesinstitutionerne prioriterer deres opgaver. Og selvfølgelig skal feedback og undervisningstimer prioriteres på institutionerne", siger hun.

Ministeren lover at kritikken bliver hørt

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen understreger, at det ikke er nok, at de studerende giver hinanden feedback. 

"De studerende skal have mest muligt ud af undervisningen, og for at engagere de studerende er det nødvendigt at give dem feedback på det, de laver. Som studerende bliver du hverken dygtigere eller mere motiveret af at lave opgaver, som du føler bare ryger ned i et sort hul, hvor du aldrig ser noget til dem igen".

De studerendes formand Bob Bohlbro var utilfreds med, at der ikke var tid til at diskutere problemerne med feedback på det møde studenterorganisationerne havde med ministeren mandag aften. Men nu Sofie Carsten Nielsen, at kritikken bliver taget op.

"Regeringen tager netop nu fat på en kvalitetsreform, hvor målet er at forandre og forbedre undervisningskulturen. Det her bliver taget med. For kvalitet i undervisningen forudsætter, at den studerende får feedback".