Anna Mee Allerslev(RV) og Christine Antorini er enige om, at folkeskolereformen er kommet overraskende godt fra start.

Antorini og Allerslev: Folkeskolereformen går overraskende godt

Undervisningsministeren og formanden for KL’s Børne- og Kulturudvalg Anna Mee Allerslev er enige om, at det går flot og bedre end forventet for reformen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et stort dobbeltinterview med Danske Kommuner fortæller de to om en folkeskolereform, der er kommet overraskende godt fra start. Men der har også været udfordringer:

"Nogle kommuner har været meget firkantede, og nogle medarbejdergrupper også. Nogle steder er der en mur, der hedder 16.30, og man skal være der til 16.30, og man må ikke tænke en eneste tanke om arbejdet efter det klokkeslæt. Sådan noget er ærgerligt. Skoler, børnehaver, ungdomsuddannelser er vidensvirksomheder med vidensmedarbejdere, hvor det forhåbentlig er sådan, at faglighed og engagement også er noget, man tænker på ud over det, der er ens arbejdstid. Ikke sådan at man skal råudnytte medarbejderne - det er ikke det, det går ud på, men at man bare er levende optaget af sit arbejde, siger undervisningsministeren til Danske Kommuner og uddyber: "Jeg tror, vi skal om på den anden side af overenskomstforhandlingerne før man for alvor får paraderne ned og siger, vi er godt i gang med reformen, og vi skal have skabt den fornødne fleksibilitet".

Gode og udfordrede skoler

Den radikale Anna Mee Allerslev mener, at lærerne er gode til at adskille arbejdstid og folkeskolereformen.

"De er gode til at skille det ad. Det, jeg er glad for ved reformen, er, at de gode skoler siger, vi har fået en ramme med reformen, som gør det nemmere at lave det udviklingsarbejde og den høje faglige kvalitet og trivsel, som vi gerne ville, som vi allerede var på vej til. De skoler, som har mange udfordringer og problemer, siger: "Indholdet i skolereformen gør det muligt for os at udvikle os med de rigtige rammer og redskaber, vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken. Så reformen tvinger os på en vej, som vi gerne vil, men som vi ikke var nået til endnu." Det synes jeg er vældig positivt", siger Anna Mee Allerslev til Danske Kommuner.

Læs hele dobbeltinterviewet via linket til højre for artiklen.

Læs mere

Danske Kommuner: Reformen kom bedre fra start end ventet