Michael Ziegler og Anders Bondo har i dag drøftet rammerne for overenskomstforhandlingerne frem mod den afsluttende forhandling 13. februar.

OK15: KL og Forhandlings-fællesskabet prøver hinanden af

KL og de kommunalt ansattes organisation Forhandlingsfællesskabet vil prøve hinanden af ind til de afsluttende forhandlinger midt i februar, fortæller forhandler for medarbejdersiden Anders Bondo efter et forhandlingsmøde med KL's Michael Ziegler i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg har stor tro på, at det lykkes. Både arbejdsgiverne og vi har en stor interesse i at skabe attraktive kommunale arbejdspladser samt de bedst mulige rammer i fremtiden for det lokale samarbejde mellem ledere og medarbejdere. Vi ved, at et godt samarbejde har stor værdi for begge parter og for opgaveløsningen på arbejdspladserne", lyder det i en pressemeddelelse fra Anders Bondo Christensen, som står i spidsen for forhandlingerne de generelle dele af overenskomsterne for 573.000 ansatte i kommuner og regioner.

OK 15: Bondo vil stoppe KL's pres på tillidsvalgte

Rammer for organisationernes forhandlinger

Parterne er i dag blevet enige om de økonomiske rammer for de specielle forhandlinger, som foregår mellem de enkelte organisationer og KL.  

OK 15: Bondo har haft første forhandling om arbejdstid

"Det er et godt udgangspunkt for at kunne komme ordentligt i gang med forhandlingerne på de enkelte overenskomstområder", lyder det fra Anders Bondo Christensen.

Organisationerne forhandler løbende med KL om krav på deres specifikke områder. Lærernes Centralorganisation mødtes med KL i tirsdags for at forhandle overenskomst på lærernes område.

Forhandlingsfællesskabet står sammen

I pressemeddelelsen fra Forhandlingsfællesskabet i dag understreger Anders Bondo, at organisationerne har givet hinanden et politisk håndslag på, at ingen 'efterlades på perronen' i overenskomstforhandlingerne.

Fagforbund udskyder forlig på grund af lærerne 

"Ligesom KL ser vi også forhandlingerne i sammenhæng, og vi vil i Forhandlingsfællesskabet skabe de bedste muligheder for, at alle medlemsorganisationer opnår et tilfredsstillende forhandlingsresultat, der kan opnås tilslutning til".

Næste forhandlingsmøde om de generelle områder af overenskomsten er den 13. februar, hvor parterne forventer at blive færdige. Organisationernes specielle forhandlinger forventes afsluttet senest den 25. februar. 

Læs mere

DLF harsamlet alle krav ved overenskomstforhandlingerne 2015. Se demher.