Ankestyrelsen hastebehandler sager om forældrebetaling

I sagen om forældrebetaling for handicappede børn foreslog flere byrådspartier civil ulydighed under onsdagens byrådsmøde i Aarhus, skriver Jyllands-Posten. De vil have kommunen til at ”glemme” at sende girokort ud til forældrene, indtil Ankestyrelsen har behandlet klagesagerne. Det er der ikke juridisk grundlag for, sagde socialrådmand Thomas Medom (SF), som til gengæld kunne fortælle, at Ankestyrelsen har indvilget i at hastebehandle sagerne om forældrebetaling. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) trak en streg i sandet over for de politikere, der ønskede opsættende virkning i sagerne: ”Vi er på vej ned ad en bane, hvor vi helt bevidst bryder dansk lov. Det sker ikke, mens jeg er borgmester”, sagde han. I alt er 24 af 75 afgørelser om forældrebetaling anket, og fire er blevet genbehandlet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere parter i Aarhus vil have forældrebetaling for handicappede børn sat på pause

Udvikling i skolen hindrer ikke kommune i at kræve betaling for anbragte børn

Jyllands-Posten: Bundsgaard: "Vi er på vej ned ad en bane, hvor vi helt bevidst bryder dansk lov. Det sker ikke, mens jeg er borgmester"