Nye Fælles Mål for 10. klasse indeholder tre nye fag

Madværksted, jordbrug og virksomhedsfag. Det er titlerne på tre nye valgfag i 10. klasse efter sommerferien. Arbejdet med at revidere Fælles Mål for 10. klasse er netop sat i gang og træder i kraft til sommer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De nye Fælles Mål for 10. klasse får samme struktur som de øvrige Fælles Mål. Elevernes læring skal være i fokus og målene vil bestå af få overordnede kompetencemål og underliggende vidensmål.

Med de nye mål kommer der større fokus på uddannelsesparathed i fagene, og man vil styrke 10. klasses fokus på overgangen til ungdomsuddannelserne.

Målene introducerer også tre nye valgfag: Madværksted, jordbrug og virsomhedsfag. De to første er en del af det nye erhversrettede 10. klasse eud10, og de skal sikre, at de fire nye hovedområder i erhvervsuddannelserne er mere tydeligt afspejlet i værkstedsfagene for 10. klasse.

Derudover kommer der et nyt virksomhedsfag, som skal lette overgangen til hhx. Den vejledende fagbeskrivelse stilles til rådighed for kommunerne, som kan vælge at tilbyde faget som kommunalt valgfag i 7.-9. klasse eller som anden undervisningsaktivitet i 10. klasse.

Fælles Mål for 10. klasse forventes offentliggjort til maj 2015.