'Vi gjorde det sgu'

Vinderne af Nyhedsugen 2014 er fundet. Det blev 7.c fra Hareskov Skole og 7.-8. klasse fra Tønning-Træden Friskole, der har produceret en udgave af Ekstra Bladet med pløkken "Vi gjorde det sgu" på forsiden. Årets emne var mod.

Publiceret

Dommerkomitéen

Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktørPolitiken, Palle Høj, chefredaktør Frederiksborg Amts Avis, ThomasFrandsen, skoleleder Vestegnens Privatskole, Lisbeth Johannesen,skolebibliotekar, Sebastian Klinker, skoleelev Helsingør Skole,Anton Madsen, skoleelev Helsingør Skole, Aslak Gottlieb,undervisningskonsulent Avisen i Undervisningen, Laura AllerJónasdóttier, studentermedhjælper Avisen i Undervisningen, LisbethWulff (formand), skuespiller og satiriker.

Avisen i Undervisningen

Avisen i Undervisningen (AiU) er endel af Danske Medier og navnet på dagbladenes avisers fælles tilbudtil undervisningsverdenen.

AiU arbejder med at placere avisen som et centralt medium ibørns og unges bevidsthed og understrege pressens betydning fordemokratiet.

AiU arbejder med at fremhæve avisen som en uundværliginformationskilde, meningsdanner og et væsentligt debatforum ogdermed gøre den til en naturlig del af undervisningen.

AiU's største aktivitet er aviskonkurrencen Nyhedsugen, derafholdes for 6.-10.klasser i uge 43 - 46. Nyhedsugen bliver til iet samarbejde med dagbladene, Danmarks Skolebibliotekarer ogDansklærerforeningen.

Se www.facebook.com/aviseniundervisningen

 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Årets vindere af "Nyhedsugen 2014" blev udpeget i går, og vinderne er:

• 7.c fra Hareskov Skole.

• 7.-8. klasse fra Tønning-Træden Friskole.

"De to klasser har med en seriøs arbejdsindsats og evne til journalistisk at fortælle enkelt og indbydende gjort sig fortjent til præmierne på hver 25.000 kroner. Klassernes sans for at bringe læseren med sig vidt omkring i stofområderne overbeviste en enig dommerkomité om, at netop de var rette vindere af aviskonkurrencen for skoleklasser i 2014", lyder begrundelsen.

Landsvinderne er udvalgt blandt 64 lokalvindere i konkurrencen Nyhedsugen 2014, der er arrangeret af Avisen i Undervisningen i samarbejde med Danske Medier, Danmarks Skolebibliotekarer og Dansklærerforeningen.

800 klasser deltog

Med inspiration fra emnet "Mod" har mere end 800 6.-10. klasser i én af ugerne 43-46 produceret deres egen avis og/eller webavis.

Artiklerne har handlet om alt fra skolereform og mobning over homoseksualitet og flygtninge.

Klassernes aviser og webaviser er bedømt af lokale dommerkomitéer på landets dagblade, som har kåret hver deres vinder.

Ekstra Bladet og Politiken

Ud af de lokale vindere blev følgende to aviser kåret som landsvindere:

 • "På sporet" af 7.c fra Hareskov Skole i Værløse, indsendt til Politiken i kategorien 6.- 7. klasse.

 • "Modtrykket" af 7. - 8. klasse fra Tønning-Træden Friskole ved Brædstrup, indsendt til Ekstra Bladet i kategorien 8. - 10. klasse.

Formand for dommerkomitéen, skuespiller og satiriker Lisbeth Wulff, udtaler om de to vinderaviser:

"Som læser af På Sporet føler man sig taget alvorligt. Avisen rammer med både dybde, bredde og alsidighed målgrupper på tværs af generationer. Både lokale og globale vinkler på emnet gør det til en læseværdig avis".

"Tabloidavisen Modtrykket skriver kort og klart personlige historier med stor indlevelse. Læseren kan identificere sig med fascinerende fortællinger og masser af sport med et tvist, som man ikke ser til daglig i de voksnes aviser. Klassen leger med forsiden, som pirrer læserens nysgerrighed og samtidig fortæller noget om afsenderen af avisen".

Pandekager på Københavns Rådhus

De to vinderklasser hyldes ved en præmieoverrækkelse på Københavns Rådhus torsdag 22. januar 2015 kl. 15.00. Her bliver klasserne hyldet med taler, rådhuspandekager og hver en check på 25.000 kroner. Omtrent 1.150 klasser var tilmeldt Nyhedsugen 2014. Heraf gennemførte mere end 800.