"Vi har ikke noget i posen til lærerne, der handler om at gå tilbage til good old days", sagde KL's topforhandler Michael Ziegler, da han og hans medforhandler borgmester i Albertslund Steen Christiansen i dag holdt pressemøde i KL.

OK15: Lærerne kræver tid til arbejdet

Lærerne skal have rammer som sikrer kvalitet i undervisningen. Sådan lyder et af de krav, som Lærernes Centralorganisation netop har sendt til KL. KL ønsker ikke at forhandle lærernes arbejdstid ved Overenskomst 2015.

Publiceret

Tidsplan foroverenskomstforhandlingerne:

 15.12.2014 udveksling af krav mellem parterne

16.12.2014 Forhandlingerne med de enkelte organisationerindledes

22.12.2014 Præsentation af krav på møde mellem KL ogForhandlingsfællesskabet

07.01.2015 Første politiske forhandling mellem Kl ogForhandlingsfællesskabet

23.01.2015 Anden politiske forhandling mellem KL ogForhandlingsfællesskabet

13.02.2015 Tredje og sidste forhandling mellem KL ogForhandlingsfællesskabet

25.02.2015 Forhandlingerne med de enkelte organisationer skalvære afsluttet

Kilde:KL

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er helt afgørende, at vi får skabt nogle bedre rammer for arbejdet i skolen. Lige nu stiger sygefraværet over hele landet blandt medlemmerne i LC's organisationer. Mange lærere forlader den kommunale folkeskole, fordi rammerne ikke gør det muligt at udføre ordentlig undervisning til eleverne. Det er en alvorlig situation, og det skal vi have lavet om på", lyder det fra lærernes formand Anders Bondo Christensen i en pressemeddelelse, efter at parterne i dag har udvekslet krav via e-mail. Han understreger, at hvis lærerne skal kunne give eleverne en ordentlig undervisning, skal de have mulighed for at være velforberedte, kunne følge op på elevernes resultater og løse alle de øvrige opgaver i tilknytning til undervisningen.  

 

Håber på reelle forhandlinger

Anders Bondo opfordrer KL til denne gang at indgå i reelle forhandlinger, så der kan komme en aftale, der sikrer et godt udgangspunkt for folkeskolen.

"Gode løsninger findes i fællesskab. Det er hele fundamentet i den danske model", lyder det fra Anders Bondo.

"Det har allerede haft alvorlige konsekvenser og skadevirkninger på skolen, at arbejdsgiverne ved det sidste overenskomstforløb ikke inddrog de medarbejdere, som rent faktisk skal løse opgaverne på arbejdspladsen. Jeg håber virkelig, at arbejdsgiverne denne gang er indstillet på at lave en god aftale med fokus på, at eleverne får den bedste undervisning gennem ordentlige rammer for lærernes arbejde".

OK15: Bondo vil stoppe KL's pres på tillidsvalgte

KL mindre villige til at forhandle arbejdstid

Kommunernes topforhandler Michael Ziegler anerkender, at skolerne lige nu er udfordret af at implementere folkeskolereform og nye arbejdstidsregler. Men han har ikke noget specielt med til lærerne.

"Det er en stor mundfuld. Det er ikke klaret på en måned eller to. Det har vi stor opmærksomhed omkring. Men vi har ikke noget i posen til lærerne, der handler om at gå tilbage til good old days. Vi er meget opmærksomme på, at fastholde ledelsesretten hos skolelederne", siger Michael Ziegler.

Han fortæller, at KLvil være "meget lidt villig" til at forhandle arbejdstid.

"Vi ser selvfølgelig på de krav, der bliver stillet til os. Men jeg er nødt til at sige, at vi var igennem et meget svært forløb sidst. Nu har Folketinget vedtaget et lovindgreb, som sætter rammerne for de nye arbejdstidsregler. Vi ser ikke, at man allerede to år efter skal til at kigge på dem", siger Michael Ziegler.

Find alle overenskomstkrav på dlf.org via linket til højre for denne artikel.

Læs mere

Overenskomstkravpå det kommunale og regionale arbejdsmarked