Det var gruppen The Little Shopper, der fik Edison-projektets førsteplads for deres touchskærm til indkøbsvogne.

Innovative unger imponerer erhvervslivet

3600 folkeskoleelever har dystet om at vinde Edison-projektet, en opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasse. Eleverne har kvalificeret sig gennem regionale finaler, og til sidst blev vinderne fundet til Danish Entrepreneurship Award 2014, hvor landsfinalen blev afholdt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Entreprenørskab og innovation er med reformen blevet en del af folkeskolen, og til Danish Entrepreneurship Award kunne man se, hvor store talenterne er ude på skolerne. Under overskriften 'Vi skaber energi' skulle deltagerne komme op med ideer til, hvordan energi kan forbedre livskvaliteten.

Det lykkedes fem (måske) fremtidige iværksættere fra Jyllinge Skole ved Roskilde at imponere dommerpanelet - der alle er fra erhvervslivet samt prinsesse Marie - så meget, at de kunne tage hjem med en førsteplads i rygsækken og en check på 10.000 kroner. Gruppen har kaldt sig The Little Shopper, og ikke uden grund. Deres opfindelse er nemlig en indkøbsvogn med touchskærm til at se tilbudsaviser og sin indkøbsliste.

"Det har været sjovt at være med i dag og at skulle forklare sin idé for dommerne. Vi har fået rigtig god feedback fra dommerne, og de sagde, at det var en god idé. Vi var bare glade for at være med, og nu fik vi førstepladsen - det havde vi ikke regnet med!" siger de fem glade elever bag The Little Shopper.

Andenpladsen gik til gruppen Muh-tanterne, hvor fire elever fra Fuglsanggårdsskolen i Virum havde videreudviklet en genbrugsbutik. Seks elever bag teamet Blue Power fra Bredsten-Gadbjerg Skole løb med tredjepladsen for deres batteri, der kører på vand og kobbersulfat.

Powered by Labrador CMS