Af respekt for den danske model kan jeg som beskæftigelsesminister selvfølgelig ikke drøfte de kommende overenskomstforhandlinger med nogen af parterne, understreger Henrik Dam Kristensen blandt andet i sit brev til Anders Bondo

Bondo kæmper for møde med beskæftigelses-ministeren

Formand for DLF Anders Bondo Christensen vil i dag eller på mandag endnu engang forsøge at få et møde i stand med beskæftigelsesministeren. Det har han uden held forsøgt siden regeringsindgrebet i april 2013. Han håber, at ILO-afgørelsen kan presse ministeren til et møde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF har med en afgørelse fra trepartsorganisationen International Labour Organization fået medhold i, at Lærerforeningen burde være involveret i udarbejdelsen af Lov 409 på samme vilkår som KL.

ILO støtter DLF: Lærerne blev holdt udenfor

"Jeg har kæmpet for, at de faglige organisationer havde samme muligheder som KL for at være med til at beregne indgrebet. Vi kunne hurtigt se, at de havde eksproprieret en masse overenskomstmidler. På trods af ihærdige henvendelser, er vi ikke kommet igennem til ministeren", siger Anders Bondo Christensen.

Møde aflyst

Under Danmarks Lærerforenings kongres i september i år vedtog de delegerede at sende et fælles brev til den daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Herefter blev der faktisk aftalt et møde med ministeren, som skulle være afholdt den 2. oktober.

"Det blev møde blev så aflyst, fordi beskæftigelsesministeren skulle stemme i Folketinget om jægerfly til Irak. Og så bad vi straks om at få et nyt møde. Men det er én stor trækken i langdrag", siger Anders Bondo.

Men Mette Frederiksens afløser som minister Henrik Dam Kristensen afviser at mødes med lærerne om beregninger. Imens har DLF både henvendt sig til ILO, og Lærernes Centralorganisation (LC) har med advokatbistand forsøgt at få lærernes beregninger taget i betragtning. Ifølge DLF's beregninger er lærernes overenskomster ved regeringsindgrebet blevet udhulet med 300 millioner kroner.

DLF: Uhørt at minister nægter at mødes med lærerne

Men beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen ønsker ikke at mødes med lærerne om beregningerne.

"Jeg mener ikke, at det er hensigtsmæssigt, at vi drøfter indgrebsloven, eftersom LC har stævnet Beskæftigelsesministeriet med påstand om, at loven er i strid med arbejdstidsdirektivet", skriver Henrik Dam Kristensen i brev, som Anders Bondo modtog for to dage siden. Henrik Dam Kristensen forklarer, at han som beskæftigelsesminister ikke vil drøfte de forestående overenskomstforhandlinger med nogen af parterne "i respekt for den danske model".

Henrik Dam Kristensen afviser i brevet at mødes med Anders Bondo om de økonomiske konsekvenser af lovindgrebet, men han vil gerne drøfte andre emner inden for Beskæftigelsesministeriets område.

Bondo: Det er ikke et demokrati værdigt

Efterfølgende er ILO-afgørelsen kommet, og Anders Bondo håber, den får beskæftigelsesministeren til at ændre holdning.

"ILO klandrer direkte regeringen for at have inddraget arbejdsgiverne, men ikke os - så må jeg gå ud fra, at beskæftigelsesministeren hurtigst muligt tager det møde med os, så vi kan drøfte hvordan LC kan komme ind og få gennemgået de beregninger, der ligger til grund for loven. Som vi har bedt om siden maj 2013", siger Anders Bondo.

Henrik Dam vil ikke uddybe sit svar om lærerkonflikten

Han tror dog ikke, at Henrik Dam Kristensen vil henvende sig. Derfor vil han i dag eller senest på mandag igen tage kontakt til ministeren.

"Det er for mig helt uforståeligt, at man ikke tager sådan et møde. Hvis beskæftigelsesministeren mener, at tallene er i orden, så var det bare at mødes med os og fremlægge tallene. Men de er øjensynligt ikke i orden. Og derfor prøver ministeriet så krampagtigt at undgå mødet. Det er en skandale. Det er ikke et demokrati værdigt. Jeg er rystet over, at en socialdemokratisk minister kan agere på denne måde". 

Powered by Labrador CMS