"Vi vil gerne se ham i øjnene, mens han svarer på, hvad han mener om ILO´s kritik, og om han vil følge anbefalingerne fra ILO om at ikke at begå samme fejl næste gang", siger Enhedslistens Finn Sørensen

Corydon i samråd om ILO-afgørelse

Enhedslisten kalder nu finansminister Bjarne Corydon i samråd for at få ham til at svare på, om han vil følge anbefalingerne fra FN-organisationen ILO på baggrund af indgrebet i lærerkonflikten 2013. "Vi vil gerne se ham i øjnene, mens han svarer på, hvad han mener om ILO's kritik", siger kommunalordfører Finn Sørensen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"ILO's kritik er en ordentlig begmand til Bjarne Corydon og de andre partier i Folketinget, der greb ind i lærerkonflikten. De skylder alle sammen lærerne en stor undskyldning", siger Enhedslistens undervisningsordfører Rosa Lund i en pressemeddelelse om samrådsindkaldelsen. "Det er rigtig godt, at ILO nu sætter den danske regering under overvågning. Men det er sørgeligt, at vi har en regering der rundt om i verden praler med den danske overenskomstmodel, men som ikke selv kan finde ud af at overholde den".

ILO støtter DLF: Lærerne blev holdt udenfor 

 "Formålet med samrådet er selvfølgelig også at skærpe opmærksomheden om regeringens adfærd ved næste års overenskomstforhandlinger med de offentligt ansatte. Indgrebet i lærerkonflikten var et historisk groft indgreb i lønmodtagernes rettigheder. Det må ikke gentage sig", tilføjer Finn Sørensen.

Samrådsspørgsmålet fra de to folketingsmedlemmer lyder: 

"Ministeren bedes tilkendegive sin holdning til kritikken i ILO's rapport om indgrebet i lærerkonflikten i 2013 og om han vil følge anbefalingerne i rapporten med henblik på kommende overenskomstforhandlinger".