Demonstration i Nakskov mod massefyring af lærere

"Lolland Kommune har et af landets dyreste skolevæsener. Ja, og hvad så? Det er vel ikke fordi blåøjede politikere blindt har delt penge ud? Nej, det er udelukkende, fordi det er nødvendigt", sagde kredsformand Henrik Hansen, da han i går aftes talte i Nakskov til demonstration mod bebudede massefyringer i skolerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er nødvendigt, hvis vores elever skal blive så dygtige som muligt - ligesom de skal det i Søllerød eller andre steder i Nordsjælland, hvor elevgrundlaget, livsgrundlaget og det økonomiske grundlag er langt fra det lollandske", sagde Henrik Hansen.

Udsigt til massefyringer i Lolland Kommune

"Politikerne i vore kommuner har også en opgave - nemlig at arbejde for, at der i lille Danmark er lige vilkår for alle - uafhængig af den geografiske placering. Jeg anerkender selvfølgelig de økonomiske udfordringer vi har som kommuner her på Sydhavsøerne. Økonomien kræver benhårde prioriteringer, men jeg mener, at prioriteringerne lige nu er helt forkerte".

Kredsformanden talte også om skolereformen, den øgede arbejdstid for lærerne og arbejdstidsloven. Alt sammen noget der betyder, at lærere og pædagoger på skolerne løber meget stærkt og arbejder under pres. Han takkede også forældrene for deres støtte i foråret under lockouten.