Censorrapport: Fremtidens historielærere gør det godt

Højere karaktergennemsnit, ingen dumpede ved linjefagseksamen gruppeprøverne har fungeret godt. Det er en lille solstrålehistorie, der er beskrevet i årets censorrapports afsnit om historiefaget.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er blevet afholdt fire prøver i faget historie på den nye læreruddannelse. 75 studerende har været til eksamen efter den nye todelte eksamensform, hvor de studerende både skal eksamineres med udgangspunkt i en skriftlig opgave og et udtrukket undervisningsmateriale.

De studerende på den nye læreruddannelse opnåede et usædvanligt højt karaktergennemsnit på, nemlig 7,81. Til sammenligning opnåede de 554 studerende på den gamle uddannelse i år et karaktergennemsnit på 7,33. Det fremgår af årsrapporten fra censorformandskabet for Læreruddannelsen.

Kapitlets forfatter, lektor i historiedidaktik ved VIA UC Rune Christiansen, mener dog at det er for tidligt at konkludere at det højere karaktergennemsnit på den nye uddannelse viser en varig forbedring af de studerendes kundskaber i forhold til de opstillede krav.

Censorer slår alarm: nu kan man blive lærer uden at kunne regne eller stave

 

"Der er trods alt kun tale om fire prøver, og selve det at prøveformen i år blev anvendt for første gang kan i nogen grad have påvirket eksamensresultaterne. Det er ikke desto mindre bemærkelsesværdigt, at ingen studerende dumpede i historie med den nye prøveform" skriver han i rapporten.

 

Bachelorprojekter er også gode

164 studerende har i år været til eksamen i et professionsbachelorprojekt med tilknytning til historie. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor tallet var 138. Også her er karaktergennemsnittet steget: nu er det 6,88 mod sidste års 6,69.

 

Censorrapport: for lidt feltbiologi i læreruddannelsen

Læs hele censorformandskabets beretning ved at følge linket i spalten til højre.

Læs mere

http://admin.laerercensor.dk/files/beretninger/2014%20laerer%20aarsberetning%20web.pdf

 

Powered by Labrador CMS