En forælder har skaffet poser fra Starbucks med en pose kaffe og en chokolademønt. Forældrene har sat et skilt på til lærerne.

Forældrekampagne: Lærere bliv på vores skole

Tårer skimtedes i flere læreres øjne, da de uden for Løjtegårdskolen i Tårnby her til morgen fik et forældrekram og en pakke Starbucks-kaffe og chokolade. "Du gør en forskel for vores børn! Vi værdsætter dit arbejde! Nu er der nogen, der skal lytte!", lød budskabet.

Publiceret Senest opdateret
Lærer Ann Maquardsen bliver meget glad for opbakningen fra forældrene på Løjtegårdsskolen
Mange lærere er i dag ikke på skolen, så forældrene har flere poser, end der er behov for.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvor er det godt, at forældrene er på banen. Det får også os til at få lyst til at blive", sagde lærer Ann Maquardsen, da hun hastede ind af hovedindgangen med sin pose i hånden.

Kommune giver lærere mundkurv på

Og netop det er også målet for forældrene.

Pia Jørgensen er med i styregruppen, der organiserer forældrekampagnen. Hun er mor til tre børn på skolen, men det var problemer i 5. klasse, der fik hende til at stoppe op.    

"Vi har en klasse, der har haft rigtig meget vikar. Men fordi lærerne har fået den her mundkurv på, så går der lang tid, før vi finder ud af, hvor galt det er. Vi finder ud af det via en app, hvor vi pludselig kan se, hvor meget vikar, der er på", siger Pia Jørgensen.

"Børnene kommer også hjem og fortæller, at der ikke kom nogen lærer, og de bare måtte spille computer. De farer i totterne på hinanden, fordi der ikke er nogen voksne".

Forældre vil sikre gode vilkår for deres børn

Skoleleder siger op: Jeg kan ikke stå inden for den måde, det kører på

Pia Jørgensen understreger, at motiverne for kampagnen ikke er politiske.

"For os er det vigtigt, at lærerne har lyst til at være på skolen. Det har de ikke. Vi kan mærke, at de er stressede, kede af det og frustrerede. De har store ambitioner for vores børn, men de kan ikke indfri dem. Vi håber, at lærerne ikke melder sig syge eller siger op. For det går ud over vores børn".

Forældregruppen har valgt at hive fat i politikerne i Tårnby Kommune og inviteret dem til et debatmøde i aften. Hele Børne- og skoleudvalget møder op og også politikere fra Økonomiudvalget kommer. Borgmester Henrik Zimino har meldt afbud og forvaltningchef Susanne Hammer-Jakobsen kommer, men har sagt hun ikke deltager i debatten, fordi man i Tårnby har valgt at ansatte i forvaltningen og politikere ikke deltager i de samme debatter.

Lærerkreds: Forvaltning har ikke drøftet mundkurv med os

Frygter lærerflugt

Trine Lützhøft er også mor til en elev i 5. klasse. Hun har stået for kontakten med politikerne. Hun mener, at politikerne gerne vil lytte.

"Vi vil gerne opnå, at den stramning, der er i Tårnby skal lempes. Vi skal gøre skolerne til gode arbejdspladser. Vi har gode skoler, men situationen er nu, at vi ikke får ansøgere til lærerjob på skolerne i Tårnby".

Hun håber, at borgmester Henrik Zimino vil lytte til forældrene. 

"Vi gør det fordi vi er forældre til børn, der dagligt mærker konsekvenserne. Vi er nødt til at agere på vores børns vegne. Det er børnene, der er i klemme og de har ikke selv et talerør. Vi gør det fordi vi opdrager vores børn til dialog, når konflikter opstår. Vi mener, at dialog og inddragelse er vejen frem".

Da skolens klokke ringer anden gang og markerer, at skoledagen er startet, har forældrene stadig mange poser tilbage.

"Er vi sikre på, at alle har fået?". "Er der virkelig så mange syge?", lyder forældrenes spørgsmål på skolens gang. "Der var én der sagde, at i dag, var der 15, der skulle dækkes", siger en anden.

Forældrene har indkaldt til stormæde med kommunens politikere i aften:

"Vi oplever lærere der græder dagligt både på lærerværelse og i klasselokaler. Børn som ikke får undervisning og som skal navigere i kaos. Først og fremmest er det magtpålæggende at understrege, at vi, som forældre, ikke har en politisk agenda. Vi stiller blot spørgsmålstegn ved udmøntning af lov 409 i Tårnby Kommune, da vi opfatter, at netop udmøntningen ligger til grund for den kritiske situation,  vores skole befinder sig", hedder det i indbydelsen til mødet, som folkeskolen.dk dækker.

Tårnby-lærere: Vi bliver banket tilbage til industrisamfundet